Sănătate

11 metode prin care puteți arde mai multe calorii zilnic

Se știe deja că cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem atunci când vrem să slăbim este să ardem calorii. Multe calorii. Mai multe decât consumăm. Ușor de spus, dar greu de făcut? Nici chiar așa. Există câteva trucuri care vă ajută să ardeți zilnic mai multe calorii și astfel să topiți kilogram după kilogram.

 • Încercați ca în fiecare dimineață să faceți câteva minute de exerciții cardio. Cele mai bune pentru femei sunt genuflexiunile și săriturile (numite și jumping jacks). Prin asta o să îi dați un impuls puternic metabolismului, care va lucra apoi neobosit toată ziua.
 • Deschideți larg ferestrele – aerul rece determină corpul să ardă mai multe calorii, decât atunci când vă faceți rutina zilnică de mișcare într-o încăpere prea încălzită.
 • Atunci cînd vreți să vă uitați la televizor, așezați-vă direct pe podea și nu pe canapea. Astfel, veți forța mușchii să lucreze mai mult de fiecare dată când vă ridicați în picioare.
 • Faceți cît mai multe pauze active la birou. Pentru asta, setați-vă telefonul astfel încât să vă reamintească să vă plimbați cinci minute, la fiecare oră în care ați stat pe scaun, în fața calculatorului.
 • Încă 5 minute – de fiecare dată cînd faceți sport, forțați-vă la sfârșitul rutinei să mai adăugați 5 minute de efort fizic. Acestea vă vor ajuta să ardeți și mai multe calorii; în plus, este o bătălie câștigată în lupta cu voința voastră.
 • Râdeți cât mai mult posibil, deoarece râsul ajută la arderea caloriilor. Așa că faceți-vă timp să citiți o povestioară amuzantă sau să urmăriți un episod din sitcomul vostru preferat.
 • Dormiți mai multstudiile în domeniu au demonstrat că metabolismul persoanelor care dorm mai puțin de 5 ore pe noapte încetinește. Ideal ar fi să dormiți între 7 și 9 ore, ca să ardeți cât mai multe calorii
 • Traseul mai lung este mai bun. De pildă, dacă sunteți la serviciu și trebuie să mergeți la toaletă, alegeți-o pe cea mai îndepărtată de biroul vostru. De asemenea, alegeți scările în locul liftului și încercați să mergeți cât mai mult pe jos.
 • Beți apă rece – corpul nostru are o temperatură normală de 37 de grade Celsius. La fiecare litru de apă rece consumat, el arde 30 de calorii în plus. La 2 litri pe zi, se adună 60 de calorii.
 • Beți ceai verde în fiecare zi – acesta conține polifenoli, compuși chimici care accelerează metabolismul.
 • Mâncați picant – e lucru demonstrat deja că mâncărurile picante cresc rata metabolică, ceea ce înseamnă că veți arde mai multe calorii. Așadar, nu ezitați să adăugați în preparate chili, wasabi sau curry.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.