Food&Drinks

14 motive pentru care ar trebui să consumați cât mai des castravete. Bonus: două rețete simple și delicioase

Cut cucumber

Aceste legume verzi, care conțin foarte multă apă,  sunt pline de beneficii pentru organism, au puține calorii (12 kcal/100 g) și se găsesc tot timpul anului. Ce alte motive mai vreți ca să le includeți cât mai des în dieta voastră?  Iată 14 beneficii dovedite ale castraveților:

  • Te hidratează.
  • Tratează arsurile – atât cele de pe piele, dacă te-ai expus prea mult la soare, cât și cele de stomac
  • Elimină toxinele din organism.
  • Aduc un aport important de vitamine care stimulează imunitatea și oferă energie
  • Furnizează minerale care protejează pielea: magneziu, potasiu, siliciu. De aceea tratamentele pe bază de castraveți sunt populare în spa-uri.
  • Ajută la scăderea în greutate, așa că adăugați-i cu generozitate în smoothie-uri sau salate.
  • Revigorează ochii. Dacă aplicați două felii de castravete rece pe ochi și le păstrați câteva minute, veți observa că cearcănele și pungile s-au diminuat semnificativ.
  • Reduc riscul de cancer.
  • Stabilizează tensiunea arterială.
  • Împrospătează respirația și vindecă gingiile bolnave.
  • Întăresc unghiile și rădăcina părului.
  • Ameliorează durerile musculare și reumatice.
  • Mențin rinichii în formă.
  • Reduc colesterolul
  • Vă oferim și două rețete simple, dar extrem de gustoase, pe bază de castraveți.
  • Supă rece de mentă și castraveți. Curățați și tăiați în bucăți trei castraveți, pe care îi puneți în mixer împreună cu 2 căni de iaurt, un cățel mic de usturoi și un sfert de cană de frunze de mentă tocate mărunt. Adăugați sare și piper după gust și mixați totul, până când obțineți supa. O puteți servi cu crutoane și ornată cu frunzulițe de mentă.
  • Tzatziki.  Vestitul sos grecesc este atât de ușor de preparat, încât nu trebuie să așteptați concediul pentru a-l savura. Tzatziki este, practic, o pastă din iaurt, castravete și usturoi. Mod de preparare: dați un castravete fără coajă prin răzătoare, după care îl stoarceți foarte bine de apă. Amestecați-l apoi cu puțin ulei de măsline, usturoi pisat, iaurt grecesc, apoi adăugați, după gust, sare, piper și mărar tocat.

V-ar putea interesa și:

Ajută-ți sistemul imunitar! Alimente care te pot face imun în fața unor boli.

Conopida – unul dintre răspunsurile tale la problemele de dietă.

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate