Sănătate

6 motive pentru care ar trebui să consumați alcool cu măsură

Adevărul este că aproape toată lumea mai bea câte un păhărel de alcool, din când în când. O petrecere, o ieșire în club, sărbătorile alături de cei dragi – sunt, parcă, de neconceput, fără să închini un pahar.  Alte persoane și-au făcut, de asemenea, un obicei și  beau puțin vin roșu  în fiecare seară; dacă este consumat în cantități rezonabile, acesta este extrem de benefic pentru sănătate. Ce ne facem, însă, atunci, când scăpăm frâiele din mână, iar alcoolul devine o constantă în viața noastră? Iată câteva efecte negative pe care alcoolul le are asupra corpului dumneavoastră:

  1. Pe termen lung, afectează funcțiile ficatului. Acest organ, responsabil cu eliminarea toxinelor din organism, devine suprasolicitat, atunci când are de prelucrat, pe lângă toate celelalte, cantități mari de alcool.
  2. Inima are și ea de suferit. Alcoolul în exces duce la bătăi neregulate ale inimii, numite aritmii, iar acest lucru crește riscul de a dezvolta hipertensiune arterială.
  3. Tot abuzul de alcool duce, la anumite persoane, la boli ale pancreasului.
  4. O serie de tipuri de cancer, cum ar fi cancerul bucal, al esofagului, gâtului, ficatului și sânului, pot fi favorizate de consumul excesiv de alcool.
  5. Abuzul de alcool poate afecta și sistemul imunitar. Cei care beau foarte mult o să observe că răcesc mult mai des, sau fac tot felul de infecții în organism. Asta se traduce printr-o imunitate scăzută.
  6. Dureri de cap, stări de proastă dispoziție, incapacitatea de a vă achita de sarcinile cotidiene.

Acestea sunt doar câteva dintre efectele negative ale consumului excesiv de alcool. Se întâmplă adeseori, însă, ca situația să devină critică, iar dependența de alcool să se transforme într-o boală foarte gravă. Persoanele care devin alcoolice se vor confrunta cu o serie de probleme, de sănătate și, nu în ultimul rând, sociale, pentru că își pun în pericol locul de muncă și familia. Tocmai de aceea, fiecare dintre noi  ar trebui să fie conștient de riscurile la care se supune și la care îi supune pe cei dragi, dacă exagerează cu consumul de alcool.

V-ar putea interesa și:

11 Alimente pentru sănătatea bărbaţilor din viaţa noastră

Vreți oase puternice și sănătoase? Iată ce tipuri de alimente ar trebui să consumați cât mai des

Loading...