Stil

Ce purtăm în 2018. Aflați propunerile vestimentare făcute de designeri

Fiecare început de an aduce cu el o serie de tendințe  noi, în materie de coafuri, machiaje și vestimentație. Suntem libere să alegem dacă vrem sau nu să fim la modă, ce anume ni se potrivește din ceea ce propun designerii și cât suntem dispuse să investim în achiziționarea unor piese nu tocmai nemuritoare.  Important este să nu ne pierdem individualitatea și originalitatea și nici să cheltuim averi pe  haine și accesorii care, probabil, anul viitor vor fi… demodate. Iată, deci, câteva dintre noutățile pe care le aduce 2018:

  1. Moda anilor ‘70. Istoria se repetă și la capitolul vestimentație; nu este, deci, de mirare,  că odată la câțiva ani vom ajunge să purtăm din nou piesele care au fost atât de celebre în acei ani de glorie – ii colorate, pantaloni evazați, cojoace, etc.
  2. „Tocilar” chic. Ca să fim mai clari, această tendință imită felul în care se îmbracă unii elevi silitori – cămăși cuminți, albe sau în caroui, veste tricotate, cravate, funde, fuste plisate și ochelari de vedere (falși, de cele mai multe ori).
  3. Geometrie. Imprimeurile și accesoriile vor fi inspirate de forme geometrice, precum hexagoane, pătrate, romburi, cercuri, care se vor regăsi în piese vestimentare colorate sau alb-negru.
  4. Denim cu denim. Acesta nu este un trend nou, ci se poartă deja de ceva vreme. Totuși, în 2018, vom avea o libertate mult mai mare de a asocia piese de culori sau texturi diferite, toate din celebrul denim.
  5. Catifea. Hainele din acest material vor fi tot mai prezente și nu doar în ținute destinate sezonului rece, ci se vor regăsi, ce e drept, în culori mai deschise și pasteluri, și în sezonul cald.
  6. Ultraviolet. Ne place sau nu, aceasta va fi culoarea anului 2018, așa că cele care consideră că li se potrivește, pot să poarte piese vestimentare și accesorii îndrăznețe în tonuri de movuliu.
  7. Imprimeuri mari florale. Nici aceasta nu este o tendință cu totul nouă, însă în primăvara și vara anului 2018 vom vedea flori cu adevărat uriașe! Atenție, acest tip de imprimeu nu se potrivește chiar tuturor tipurilor de siluete, deoarece adaugă volum!
  8. Plastic. Până acum, pelerinele din plastic erau folosite mai ales în zilele ploioase, însă acum designerii propun tot felul de piese vestimentare și accesorii – poșete, botine, sandale, rochii– din plastic, transparent sau colorat.
  9. Franjuri. Această tendință, care a mai fost prezentă în colecțiile de anii trecuți, revine acum în forță. Vom putea purta franjuri pe mâneci, la tivul fustei, pe rochii, ș.a.m.d.

V-ar putea interesa și:

Ce să nu porți niciodată la o nuntă

Șapte lucruri pe care bărbații le găsesc neatrăgătoare la o femeie

 

Publicitate