Diete

Dieta Hamptons – preferata multor vedete americane

Numită astfel după zona foarte luxoasă în care își petrec vacanțele și weekendurile bogații din New York (și nu numai), dieta  Hamptons este, în principiu, un regim care se bazează pe un consum scăzut de carbohidrați. Autorul, Fred Pescatore, a fost director al Centrului Atkins – care promovează beneficiile unei alte diete extrem de populare în întreaga lume, dieta Atkins (găsiți detalii despre ea aici).

El spune că, după multe studii făcute la nivel mondial, a observat că oamenii suportă mai bine regimurile de slăbire care presupun un consum ridicat de grăsimi sănătoase (atenție, am spus sănătoase!), chiar dacă scad drastic consumul de carbohidrați. Așa se face că nucile și uleiul de Macadamia au devenit ingredientele-vedetă ale dietei create de el.

Principii de bază ale dietei Hamptons:

Concentrați-vă pe alegerile corecte ale alimentelor, nu pe dimensiunile porțiilor. Mancati mai mult pește – somon, macrou, sardine, păstrăv – bogat în acizi grași Omega-3.  De asemenea, puteți consuma fără probleme carne slabă, semințe și nuci (în special de Macadamia). Fructele, anumite legume și boabele,  sunt limitate, deoarece sunt bogate în carbohidrați. Pe perioada cât țineți această dietă, Fred Pescatore recomandă să luați suplimente de crom, carnitină și Omega-3.

Cum funcționează dieta:

Puteți consuma ce cantități doriți  de carne slabă și grăsimi sănătoase, dar cantitățile de carbohidrați sunt restricționate în funcție de greutatea pe care trebuie să o pierdeți.  Exemplu: cine dorește să slăbească 10 kilograme, nu ar trebuie să depășească 30 g de carbohidrați/zi. Persoanele care au mai puține kilograme de dat jos, au voie între  40-60 de grame de carbohidrați.

Este această dietă sănătoasă?

În cea mai mare parte, nu, pentru că limitează  consumul alimentelor benefice, cum ar fi fructele, multe dintre legume și lactatele. Pe de altă parte, acest regim încurajează consumul de pește și grăsimi sănătoase, față de alte diete cu conținut scăzut de carbohidrați.  Ideea este ca persoanele care se decid să urmeze dieta Hamptons, să ceară neapărat părerea unui medic și să nu țină regimul pe o perioadă prea lungă de timp.

Printre celebritățile care au ales să urmeze la un moment dat acest regim alimentar, se numără Sarah Jessica Parker, Kim Catrall, Kate Hudson, sau Renée Zellweger.

V-ar putea interesa și:

Dieta Whole30 vă ajută să identificați la ce alimente sunteți intolerante

Dieta alcalină – ce este ea și ce vedete susțin acest regim

 

 

Loading...