Vedete

Ești împlinită ca femeie doar dacă ai un copil? Iată ce au răspuns la această întrebare mai multe actrițe celebre, care nu sunt mame.

Dacă am face un sondaj în rîndul a 1000 de femei, să spunem, și le-am întreba care este pentru ele cea mai mare realizare pe care o pot avea în viață,  majoritatea ți-ar răspunde, probabil, că maternitatea este ceea ce o împlinește cu adevărat pe o femeie. Ei bine, există, totuși, reprezentante ale sexului frumos, care le contrazic. Ele susțin cu tărie că o femeie poate ajunge să fie fericită chiar și fără a avea un copil, sau un bărbat alături. Printre Evele care împărtășesc această opinie se numără și o serie de celebrități. Haideți să le aflăm punctul de vedere asupra acestui subiect.

Kim Catrall – renumita Samantha din „Totul despre sex” seamănă oarecum și în viața reală cu personajul pe care l-a interpretat pe micul ecran. Ea s-a concentrat mai mult pe carieră și alte proiecte, dar nu și-a întemeiat niciodată o familie în adevăratul sens al cuvântului. Iată ce declara actrița, acum în vârstă de 61 de ani,  la o emisiune de radio: “Eu nu sunt părinte biologic, dar sunt, totuși, un fel de părinte. Am alături multe actrițe tinere sau actori cărora le sunt mai mult decât un mentor. Să știți că putem exprima această parte maternă a noastră și în alte moduri decât cel clasic. Nu am schimbat scutece niciodată, dar am contribuit la creșterea nepoților mei.”

Jennifer Aniston – nici Brad Pitt, nici actualul soț Justin Theroux, nu au reușit să o convingă pe simpatica blondă să devină mamă. Iar aceasta spune că este de-a dreptul iritată de presiunea pe care o pune toată lumea asupra ei și asupra femeilor în general. “Adeseori am fost considerată foarte egoistă, pentru că m-am concentrat doar pe carieră. Acest lucru mă deranjează. Nu cred că nu te poți considera o femeie adevărată doar pentru că nu ai adus pe lume un copil”, a declarat Jennifer într-un interviu.

Oprah Winfrey – celebra realizatoare și actriță a fost chiar mai tranșantă. „Dacă aș fi avut copii, este foarte probabil că aceștia m-ar fi urât și ar fi ajuns să vorbească pe la emisiuni ca a mea despre mine și relația proastă dintre noi. Cred că i-aș fi făcut să sufere și atunci am preferat să nu-i mai fac deloc.”

Cameron Diaz – “Copiii nu sunt singurii care îți pot aduce satisfacții și împlinire personală. Este foarte ușor să dați viață, dar mult mai greu să dați dragoste, de aceea vedem atât de multe relații proaste între părinți și copii. Dacă te hotărăști să aduci pe lume un copil, această decizie trebuie luată după o matură chibzuință, altfel poate genera multă nefericire.”

Helen Mirren – “Nu a fost ăsta destinul meu. M-am tot gândit că ar putea fi, am așteptat să se întâmple, dar nu s-a întâmplat și am învățat să nu îmi pese deloc de ce spun cei din jur despre treaba asta.”

Portia de Rossi – soția celebrei realizatoare Ellen de Generes susține că fiecare femeie se gândește, mai ales în jurul vârstei de 30 de ani, că poate ar trebui să facă un copil. “Eu m-am întrebat: asta este, oare, ce vreau cu adevărat, sau mă grăbesc să fac ceva ce se cuvine să fac? Pentru că trebuie să îți dorești cu adevărat copilul ăla, iar eu am ajuns la concluzia că nu sunt pregătită pentru el.”

Sigur, foarte multe femei, care sunt mame fericite și împlinite, se vor grăbi să judece aceste afirmații, însă psihologii spun că ar fi o greșeală. Un copil, susțin ei,  trebuie adus pe lume numai atunci când este dorit cu adevărat, când părinții sunt pregătiți să îi ofere dragoste absolută și necondiționată, mult timp, multă atenție, să aibă răbdare, înțelepciune și să fie dispuși să renunțe la multe lucruri care le aduceau satisfacții, pentru copilul lor.

Ei bine, există persoane care nu simt că sunt capabile de toate acestea și preferă să renunțe la ideea de a avea urmași, pentru că în ei persistă teama că nu i-ar putea face fericiți și ar fi ei înșiși nefericiți.

Femeile aflate la menopauză pot deveni mame. Procedura, implementată în curând în România

Secrete de vedete: patru lucruri mai puțin cunoscute despre „frumușica” Julia Roberts

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate