Stil

Există cupluri perfecte?  Iată opt repere după care te poți ghida ca să afli dacă ai sau nu o relație ideală

V-ați întrebat vreodată dacă formați cu partenerul vostru un cuplu puternic, capabil să treacă cu seninătate peste furtunile vieții?  Ei bine, puteți afla răspunsul, cu ajutorul unor experți de talie mondială în psihologie și probleme de cuplu, care au stabilit un set de opt obiceiuri pe care le au perechile unite, care au șanse mari să îmbătrânească împreună.

  1. Partenerii se complimentează reciproc nu doar în intimitate, ci și în fața altor persoane.  Probabil ați observat că există unele cupluri în care unul dintre parteneri își ironizează mereu iubitul sau iubita, se plânge de anumite defecte și se victimizează. Ei bine, nu așa trebuie să arate un cuplu solid, ci dimpotrivă:  persoanele aflate în relații sănătoase vorbesc pozitiv și cu multă dragoste despre partener.
  1. Partenerii își fac timp pe care să îl petreacă împreună, indiferent cât de ocupați ar fi.  Cei care se iubesc cu adevărat vor găsi orice pretext să fie cu celălalt: ies împreună să plimbe câinele, să alerge dimineața, le place să gătească la patru mâini sau să urmărească împreună un film sau o emisiune.
  1. Cuplurile solide râd foarte des. Chiar dacă viața nu e chiar o poezie și îi supune pe parteneri și la încercări dificile, aceștia încearcă mereu să-i aducă celuilalt zâmbetul pe buze, să facă o mică glumă prin care să detensioneze atmosfera. Specialiștii spun că oamenii care râd mult au șanse mai mari să aibă relații puternice și sănătoase.                                                                                                                                                Femeile din categoria “oldies, but still goldies”,  sunt la mare căutare.
  1. Partenerii preferă să se axeze pe calitățile celuilalt și să diminueze defectele acestuia. Cele mai sănătoase cupluri preferă să depășească neînțelegerile și să vorbească des despre recunoștința pe care i-o poartă iubitului/iubitei pentru că există în viața lor.  Să îi vorbești mereu celuilalt despre ceea ce nu face bine, este o mare greșeală, pentru că  îi alterează încrederea în sine și în iubirea voastră
  1. Practică des empatia, cu alte cuvinte, se pun mai mereu în pielea celuilalt. Prin asta, cuplurile sunt adesea în măsură să depășească mai ușor problemele care apar în orice relație.
  1. Partenerii se informează reciproc în legătură cu programul lor zilnic și încearcă să fie punctuali în relația cu celălalt. Una dintre nemulțumirile frecvente care apar în cupluri este senzația unuia dintre iubiți că celălalt nu îl consideră o prioritate,  că îl tratează fără respect și nu binevoiește să îl informeze la ce oră ajunge acasă sau ce drumuri are de făcut în ziua respectivă.  Cu un simplu mesaj pe telefon, puteți să vă faceți partenerul să se simtă în siguranță și să eliminați suspiciunile, care pot duce la certuri sau chiar la despărțire.
  1. Partenerii flirtează des unul cu celălalt. Specialiștii au constatat că cele mai puternice cupluri nu își pierd obiceiul de a flirta nici după câțiva ani de relație, pentru că flirtul, până la urmă, asigură sarea și piperul vieții în doi. Când acesta încetează, în cel mai bun caz relația va deveni una plictisitoare.
  1. Partenerii sunt capabili să depășească o ceartă cu maturitate și să meargă mai departe, fără ranchiună și reproșuri ulerioare. Orice dezacord într-un cuplu este urmat de o distanță emoțională. Aceasta trebuie depășită cu eleganță, partenerul care a greșit trebuie să îi ceară scuze celuilalt, iar acesta să le accepte și să-și trateze în continuare iubitul sau iubita ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Dacă ați bifat toate cele opt obiceiuri, atunci puteți considera că aveți un cuplu de vis, pentru care vă poate invidia o lume întreagă! Iar dacă nu, atunci știți ce este de făcut: străduiți-vă să aplicați în viața voastră rețeta cuplului ideal și veți avea parte de mai multă liniște sufletească.

Ce vor femeile?

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.