Food&Drinks

Intră în formă cu trei alimente bogate în antioxidanți: ceai verde, bere și ghimbir

„Organismul nostru resimte anumite carențe nutriționale la trecerea dintre iarnă și primăvară. De aceea, pentru a-l ajuta să se adapteze la noile condiții meteo este necesar să acordăm o mai mare atenție alimentației. Se recomandă includerea în meniu a unor alimente cu aport crescut de antioxidanți care ajută restabilirea unui tonus bun și care, desigur, nu afectează silueta, o altă condiție a stării de bine a organismului”, a declarat Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Ceaiul verde detoxifică organismul și menține silueta

ceai-verde1Ceaiul verde este o sursă foarte bogată de antioxidanți care contribuie la eliminarea toxinelor acumulate de organism pe parcursul iernii. În timpul sezonului rece, aportul de vitamine și minerale este unul redus, de aceea, odată cu trecerea la un nou anotimp, organismul nostru tinde să consume mai multă energie decât produce. Ceaiul verde este un bun remediu în acest sens, fiind o foarte bună sursă de energie, care revitalizează organismul și totodată îl protejează de factori externi precum poluarea sau stresul. În același timp, extractul de ceai verde contribuie la o bună funcționare a metabolismului și a sistemului digestiv, fiind eficient pentru detoxifierea rapidă și eficientă a organismului.

Berea consumată moderat poate avea un efect antioxidant și nu îngrașăhalba de bere

Fabricată din ingrediente naturale, berea are un coținut de antioxidanți al cărui aport poate influența starea de bine a organismului. Alături de vitaminele B, cu un rol important în menținerea unui tonus bun,  antioxidanții din bere pot contribui la întărirea sistemului imunitar. Mai mult, berea cosumată moderat nu afectează silueta. Specialiștii includ berea printre băuturile care trec în primul rând testul caloriilor. Cu un conținut de peste 90% apă, un pahar de 250 ml de bere cu alcool conține doar 105 kcal, chiar mai puțin decât aceeași cantitate de lapte sau o banană (de 130 g). În ceea ce privește berea fără alcool, lucrurile stau chiar mai bine pentru că 250 ml de bere fără alcool conțin 50 kcal. Astfel, datorită conținutului scăzut de calorii, berea consumată moderat poate fi integrată cu succes într-un regim de viață sănătos.

Ghimbirul întărește sistemul imunitar și elimină toxinele acumulate peste iarnăceai de ghimbir3

Ghimbirul este o plantă aromatică ce influențează pozitiv digestia și ajută organismul să neutralizeze toxinele. Totodată, accelerează și normalizează echilibrul intern al metabolismului și intensifică arderea grăsimilor. Datorită cantității mari de antioxidanți, ghimbirul este o bună sursă de fortificare a sistemului imunitar la început de primăvară, reduce riscul de infecții, iar în combinație cu ceaiul verde poate fi o soluție plăcută pentru revigorarea organismului dimineața.

 Sursa: Centrul de Studii despre Bere Sănătate și Nutriție