Frumuseţe

Vreți să ieșiți în lume cu o față perfectă? Învățați cum să aplicați fondul de ten ca un profesionist

Vreți să vă machiați, dar, totuși, vă doriți ca acest lucru să nu fie foarte vizibil? Să știți că se poate. Există o artă a aplicării bazei de machiaj, astfel încât lumea să nici nu își dea seama că ați aplicat pe față câteva produse, ci să exclame: “Pielea ta arată uimitor!”. Iată ce trebuie să faceți:

  1. Creați o pânză strălucitoare. Dacă timpul vă permite, începeți rutina de aplicare a machiajului cu o mască hidratantă (din aceea care își face treaba în doar 3-5 minute), apoi faceți un scurt masaj de drenaj limfatic.  Aceste operațiuni, care nu ar trebui să dureze decât câteva minute, o să vă facă pielea mai strălucitoare și mai netedă, iar obrajii vor fi plini de culoare.
  2. Aplicați un primer, dacă este necesar. Primer-ul nu este un pas obligatoriu, decât pentru acelea dintre voi care aveți tenul foarte gras. Acest produs ajută la închiderea porilor și prelungește viața fondului de ten, mai ales dacă aveți în față o zi plină și lungă.  Posesoarele unui ten normal sau uscat ar trebui să renunțe la primer, care nu face altceva decât să adauge un strat în plus de produse pe față.
  3. Aplicați fondul de ten în mijlocul feței. Pănă la urmă, zona T este aria cu cea mai mare nevoie de acoperire. Acolo își face de cap excesul de sebum.  Așadar, pe această zonă urmează să fie aplicată cea mai mare cantitate de produs, care trebuie estompat apoi cu multă atenție spre părțile laterale ale feței, astfel încât marginile să nu poată fi detectate nici de cel mai critic ochi. Sigur că aici un rol foarte important este jucat și de nuanța fondului de ten, care trebuie să fie cât mai bine aleasă, astfel încât să se confunde cu culoarea naturală a tenului vostru.
  4. Fondul de ten se întinde cel mai bine prin mișcări de tamponare. Indiferent că utilizați o perie, un burețel special, sau propriile degete, nu faceți mișcări circulare, ci încercați să împingeți produsul în piele. Astfel, acesta va fi absorbit mai repede și va arăta mai natural.
  5. Folosiți întotdeauna un iluminator. Nu este nevoie să vă conturați fața de fiecare dată, pentru că arată extrem de fals și nenatural. Aplicați, în schimb, un iluminator pe acele zone care atrag lumina în mod natural – pomeți, tâmple, mijlocul nasului, zona de deasupra buzei superioare. Iar dacă vreți ca acest procedeu să aibă un efect cât mai natural, mai ales pentru un machiaj de zi, atunci optați pentru un produs cremos, care va fi absorbit de piele și care va lăsa în urmă doar o strălucire discretă..
  6. Fixați fondul de ten cu o pudră translucidă pulbere. Dacă vreți ca machiajul să reziste, iar fondul de ten să nu intre inestetic în micile riduri din jurul ochilor, sau a gurii, atunci trebuie să folosiți o pudră ușoară matifiantă, care trebuie aplicată într-un strat cât mai subțire cu putință și doar pe zonele cu probleme.

Machiajul ne poate înfrumuseța, sau, la fel de bine, ne poate urâți. Opt tendințe de make-up care ar trebui să dispară!

Cum poți să arăți bine fără machiaj, sau cu unul extrem de subtil? Sfaturi de la make-up artiștii vedetelor

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.