Frumuseţe

10 sfaturi de beauty: Cum să vă îngrijiți tenul, corpul și părul

Foto: Depositphotos.com

Pastă de dinți pe coșuri, ulei de cocos în loc de cremă sau albirea tenului cu lămâie…?!? Nu acestea sunt sfaturile pe care doriți să le urmați! V-am pregătit noi un top ten cu cele mai bune sfaturi de beauty!

Rețelele sociale sunt pline de noutăți revoluționare și de sfaturi despre cum să vă îngrijiți tenul, corpul și părul. Din păcate, majoritatea acestor „hack-uri“ ajung în coșul de gunoi al istoriei. Noi v-am pregătit o serie de sfaturi cu utilitate dovedită!

1. Pe primul plan, SPF-ul

Da, o spunem mereu, oricând și oriunde. Dar, dacă nu vă veți da zilnic pe față cu numărul 50 (fie că e soare sau că nu ați da nici un câine afară), restul eforturilor de îngrijire sunt inutile, pentru că nu veți obține niciodată aceleași rezultate ca atunci când folosiți zilnic o cremă cu factor de protecție.

2. Nu vă spălați fața cu apă fierbinte

Senzația poate fi divină, recunoaștem. Dar nu este prea bună pentru ten. Din păcate. Apa fierbinte usucă inutil și elimină uleiurile de care tenul are nevoie. Prin urmare, dacă nu doriți un ten înroșit, deshidratat și afectat de mâncărimi, întoarceți spatele apei fierbinți.

3. Pensulă curată, ten curat

Mâna pe inimă. Când v-ați spălat pensulele de machiaj ultima dată? Nu vă mai amintiți? Atunci probabil că este cazul să o faceți. Doar nu vreți să atingeți fața cu pensule murdare, pline de bacterii. De aceea, pensulele trebuie spălate cel puțin o dată pe săptămână. Puteți folosi un șampon delicat, săpun biliar sau un detergent pentru pensule.

4. Spălați-vă perna

Dacă dormiți pe spate ca sfinxul, fără să vă mișcați, felicitări! Nu e cazul să citiți mai departe. Dacă preferați să dormiți pe o parte sau pe burtă, vă apăsați fața în resturi de preparate pentru păr, de creme și de celule moarte. Nu vă surâde ideea? Spălați fața de pernă cel puțin de două ori pe săptămână.

5. Uscați-vă întotdeauna părul cu foehnul

Dar distruge părul! Nu este adevărat. Bineînțeles că trebuie să folosiți protecție termică, dar, dacă nu vă uscați părul cu un foehn de calitate, cel puțin la rădăcini, atunci scalpul va avea de suferit, se va irita și pot apărea probleme precum pruritul sau mătreața.

6. Nu vă atingeți fața

Pensule murdare, pernă murdară și acum – mâini murdare. Niciuna nu are ce căuta pe față. Vă rezemați bărbia în palmă când citiți e-mail-uri? Sau vă explorați amănunțit porii dilatați cu degetele, în lumina neprietenoasă din ascensor? Încetați. Dacă chiar trebuie să „operați“ ceva pe față, spălați-vă foarte bine pe mâini și ajutați-vă de un șervețel. Altfel, încercați să nu vă atingeți fața. Cât despre mânuțele copiilor dvs., evitați-le cât puteți.

7. Băgați-vă degetul printre buze

Adorați rujurile intense și vă place să vă conturați și să vă colorați buzele cu minuțiozitate? Da? Atunci sigur vi s-a întâmplat ca rujul să ajungă ulterior și pe dinți. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, vă este suficient un mic truc. Introduceți degetul în gură, strângeți-l între buze și scoateți-l. Excesul de ruj se transferă pe deget și nu se va mai lipi de dinți.

8. Arsenalul minim

E drept că frumusețea vine din interior, dar, când starea de spirit nu este una ideală, trebuie să o ajutați puțin. Un ten uniform, mulțumită unei creme nuanțatoare, sprâncene îngrijite, fard de obraz și gene întoarse cu cleștele și accentuate cu un rimel excelent. Încercați și veți vedea diferența – și nu vorbim doar de buna dispoziție!

9. Mergem la salonul de cosmetică? Da, dar…

Un tratament cosmetic este benefic nu doar pentru ten. Îl netezește, îi mărește fermitatea, îl iluminează, îl hidratează, iar dvs. vă relaxați. Într-un cuvânt, ideal. Dar, dacă nu ați adoptat o rutină de înfrumusețare zilnică, dimineața și seara, atunci mersul la salonul de înfrumusețare o dată la șase săptămâni nu vă va ajuta prea mult. De aceea, nu neglijați îngrijirea la domiciliu și răsfățați-vă cu tratamente cosmetice pe post de supliment.

10. Vi s-a terminat spuma de ras? Folosiți balsam

Știți povestea. Trebuie să vă radeți rapid pe picioare pentru întâlnire sau petrecere, dar din doza de spumă de ras nu iese nicio picătură de gel. Nu aruncați nici prosopul, nici aparatul de ras. Apelați la balsam. Consistența acestuia ajută lama sau aparatul de ras să alunece lin pe piele, asigurând o depilare netedă.

Ce sfat sau truc de beauty v-a plăcut cel mai mult? Spuneți-ne și nouă!

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.