Sănătate

11 alimente periculoase pentru sănătate, pe care oamenii le consumă mult prea des

Foarte multe persoane se dovedesc  slabe în fața tentațiilor, mai ales a celor culinare. Altele, în schimb,  sunt neinformate și habar nu au că anumite alimente pe care le consumă zilnic le pot face extrem de mult rău. Oricât de puțin ne place să auzim, însă, există alimente toxice pentru organism, iar consumul lor frecvent poate duce la boli grave.

Sarea.  Duce la acumularea de kilograme, crește riscul de cancer, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet și osteoporoză.

Carnea procesată.  Crește, potrivit ultimelor studii, riscul de a face cancer de colon, deoarece conține substanțe chimice sintetice și conservanți toxici.

Chipsurile. Sunt, poate, cele mai consumate gustări, dar și foarte nesănătoase. Nu doar că prin conținutul lor ridicat de grăsimi și sare pot duce la creșterea în greutate, dar vor ridica și nivelul de colesterol.

Dulciurile preambalate. Sigur că e mult mai ușor să cumperi prăjiturile din supermarket, învelite frumos în folie, dar aceste tratamente dulci conțin uleiuri hidrogenate, care cresc aportul de grăsimi trans. Desigur, nu mai vorbim despre cantitatea uriașă de zahăr pe care o conțin. Toate acestea pot duce la o serie de boli, precum cele de inimă și cancer.

Lactatele fără grăsimi. Da, știm că sună ciudat, dar cercetătorii au descoperit că aceste produse, comercializate ca fiind sănătoase, conțin cantități mari de îndulcitori artificiali, sau sirop de porumb cu nivel ridicat de fructoză.

Cartofii prăjiți. Sunt extrem de populari, dar, din păcate, foarte periculoși pentru sănătate. Pe lângă faptul că au un număr uriaș de calorii, sunt gătiți în uleiuri arse, nocive pentru organism.

Înghețata. Ne pare rău că venim cu atâtea vești proaste, dar înghețata conține multe grăsimi și mult zahăr. Cine o consumă zilnic se va expune la un risc crescut de diabet. Cel mai bine este să îți faci propria înghețată, dintr-un iaurt bogat în probiotice.

Brânza. Este plăcerea vinovată a tuturor. Deși e bogată în calciu, acest aliment foarte iubit poate aduce un câștig semnificativ în greutate, iar  produsele din comerț conțin o mulțime de aditivi care pot crește riscul de  cancer.

Carnea roșie.  La români nu poate fi vorba de moderație. Porcul este nelipsit de pe mese, indiferent că este sărbătoare sau nu. Consumul excesiv de carne de porc, miel și vită crește, însă, riscul de cancer.

Fast-food.  Toate produsele de acest tip se prepară cu uleiuri nesănătoase și se numără, fără doar și poate, printre cele mai periculoase alimente pentru organism, deoarece cresc riscul de obezitate, accidente vasculare și boli de inimă.

Pâinea albă.  Este plină de carbohidrați răi, care cresc nivelurile de zahăr din sânge și pot duce la diabet zaharat.

Suntem conștienți că este foarte greu să renunțați complet la toate aceste alimente, însă, dacă țineți la sănătatea voastră, măcar includeți-le foarte rar, cu titlul de accident, în dieta voastră. Puteți înlocui alimentele prăjite cu cele preparate la cuptor, carnea roșie cu carne slabă, dulciurile din comerț cu alternativele mai sănătoase preparate în casă, reduceți consumul de sare și zahăr,  ș.a.m.d. Aceste schimbări pot face diferența în ceea ce privește sănătatea și calitatea vieții voastre.

V-ar putea interesa și:

„Evitați consumul excesiv de… ” Alege roz! Sarea roz de Himalaya.

Căderea părului și unghiile casante pot fi semne ale îmbolnăvirii glandelor suprarenale! Vă propunem un remediu eficient pentru această problemă

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.