Sănătate

4 posibile cauze ale respirației urât mirositoare și câteva remedii simple pentru această problemă

Fără doar și poate, fiecare dintre noi a întâlnit, la un moment dat, persoane a căror respirație nu mirosea tocmai a roze, ci mai degrabă a… hazna. Cu siguranță, nu vrem ca noi să lăsăm o asemenea impresie neplăcută altor oameni cu care intrăm în contact. Iată câteva motive pentru care se ajunge în această situație și remedii simple pentru a o contracara:

  1. Nu beți suficientă apă. Atunci când corpul este deshidratat, se produce mai puțină salivă, care este responsabilă pentru curățarea gurii de bacterii. Așa se face că veți avea nu doar o gură uscată ca deșertul Sahara, ci și o respirație urât mirositoare.
  2. Este de la sine înțeles că alimentele pe care le consumați vor avea consecințe majore asupra respirației voastre. Normal că cine mănâncă ceapă sau usturoi, îi va “ucide” pe cei cu care intră în contact. Dar o altă cauză a respirației neplăcute poate fi și consumul prea scăzut de carbohidrați. Organismul vostru va depune un efort suplimentar pentru a prelucra cantitatea mare de proteine și va produce anumite toxine, care favorizează respirația urât mirositoare.
  3. Abuzul de apă de gură. Da, ați auzit bine, folosită în exces, apa de gură care ar trebui să vă împrospăteze respirația, o poate afecta. Produsul conține mult alcool și poate produce deshidratare, iar efectele acestei probleme le-am  prezentat mai sus.
  4. Halitoza poate fi semnul unei probleme de sănătate. Dacă aveți o igienă impecabiă a gurii, vă hidratați suficient și mâncați foarte echilibrat, atunci cauza respirației urât mirositoare trebuie căutată în altă parte, așa că trebuie să mergeți la dentist, sau la medicul vostru de familie.

Iată și câteva remedii simple pentru a combate respirația urât mirositoare:

  • Gargara cu apă și sare. Sarea este antibacteriană, așa că va ucide bacteriile din gură și, în plus, va ajuta la vindecarea posibilelor ulcerații.
  • Plante de mestecat: pătrunjelul proaspăt și menta au capacitatea de a distruge mirosurile neplăcute, așa că nu vă sfiiți să le mestecați atunci când aveți probleme.
  • Igiena dentară corespunzătoare – dinții trebuie spălați temeinic de cel puțin două ori pe zi, iar periuța trebuie înlocuită măcar la fiecare trei luni.
  • Mestecați gumă fără zahăr – acest lucru va crește cantitatea de salivă din gură și va ajuta la curățarea cavității bucale.

V-ar putea interesa și:

Tu ştii ce mai face pasta de dinţi pentru tine? Întrebuințări inedite ale pastei de dinți.

Cinci obiceiuri sănătoase care îți vor schimba viața: adoptă-le chiar de mâine!

loading...
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.