Food&Drinks

Desert de toamnă: plăcintă cu dovleac

Aluat:
600 gr făină
150 gr zahăr pudră
250 gr unt
3 ouă
1 praf de copt
1 linguriţă coajă rasă de lămâie
1 plic zahar vanilat

Umplutură:
1 kg de dovleac ras
200 g zahăr
1 linguriţă scorţişoară
2 linguri ulei
1 gălbenuş pentru uns

Mod de preparare:

Într-un castron încăpător amestecăm făina cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi praful de copt. Adăugăm coaja rasă de lămâie, untul la temperatura camerei şi ouăle. Frământăm bine şi la final obţinem un aluat moale şi puţin lipicios. Îl dăm la rece învelit în folie alimentară până când preparăm umplutura.

Prepararea umpluturii: Dovleacul îl curăţăm de coajă şi îl radem pe răzătoarea cea mare. Se căleşte dovleacul la foc mic cu 2 linguri ulei. Adăugam zahărul şi scorţişoara. Amestecăm să se topească zahărul şi astfel umplutura este gata.

Impărţim aluatul în două părţi egale. Între două foi de hârtie pergament intindem cu sucitorul aluatul la dimensiunea tăvii în care ne-am propus să coacem plăcinta. Când ajungem cu foaia la dimensiunile tăvii, luăm împreună cu hârtia aluatul şi îl aşezăm în tavă. Turnăm umplutura pe care o întindem pe toată suprafaţa tăvii. Cea de a doua jumătate de aluat o întindem la fel între două bucăţi de hârtie pergament şi o tăiem fâţii lungi cu forma de saratele. Asezăm sub forma de grilaj la suprafaţa plăcintei fâşiile de aluat pe care le ungem cu un gălbenus de ou amestecat cu puţină apă. Coacem plăcinta în cuptorul încins la 180 de grade Celsius până se rumeneşte pe deasupra. După răcire, porţionăm, pudrăm cu zahăr şi servim.

sursa: realitatea.net

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.