Sănătate

5 alimente care ar putea fi “vinovate” de dezechilibrele hormonale din organism

Atunci când hormonii noștri sunt în echilibru, acest lucru se va reflecta într-un mod pozitiv asupra organismului. Din păcate, adeseori apar dezechilibre provocate de numeroși factori, care ne fac să ne simțim irascibile, ne provoacă dureri de cap (la propriu), ne umplu de coșuri, ș.a.m.d. Alimentația este unul dintre factorii care contribuie la aceste dezechilibre. Ceea ce mâncăm se va reflecta în felul în care ne simțim și în felul în care arătăm. Iată 5 alimente, pe care cu greu le-am fi putut bănui, dar care au fost asociate în multe cazuri cu dezechilibrele hormonale și apariția inflamațiilor în organism:

  1. Soia – figurează pe lista “suspecților” care pot provoca probleme ale pielii, precum acneea. Dacă aveți cea mai mică bănuială că ați fi intolerante la soia, înercați să o eliminați o perioadă din dietă și vedeți dacă se observă unele îmbunătățiri.
  2. Excesul de lactate – studiile au arătat că multe dintre femeile care consumă des lapte, iaurt, sau brânză, suferă de dezechilibre hormonale, sau de sindromul colonului iritabil
  3. Glutenul. La fel ca lactatele, acesta poate provoca inflamații și dezechilibre hormonale.
  4. Cafea. Puțină lume s-ar gândi că cea mai populară băutură, cu care aproape toți ne începem diminețile, ar putea să ne facă rău. Totuși, consumată în exces, cofeina poate afecta balanța hormonală, iar acest lucru se va reflecta mai ales în aspectul tenului nostru.
  5. Unele uleiuri vegetale, precum cel de floarea soarelui. Dacă aveți probleme cu acneea sau cu erupții pe piele,  ar trebui să puneți aceste uleiuri sub radar, pentru a stabili dacî vă afectează sau nu balanța hormonală. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să renunțați câteva săptămâni la consumul lor și să observați dacă există îmbunătățiri ale aspectului tenului.

Trebuie să precizăm că nu toate organismele reacționează la fel, nu toată lumea este intolerantă la aceleași alimente. Foarte multe persoane pot consuma liniștite alimentele enumerate mai sus, fără să aibă vreo problemă.

 

V-ar putea interesa și:

5 semne care vă pot avertiza că hormonii voștri au luat-o razna

Ne poate ține o dietă echilibrată la distanță de cancer? Ce alimente ne pot îmbolnăvi și ce putem face să rămânem sănătoși

 

 

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.