Fie că dieta pe care o urmați furnizează organismului prea puține proteine, fie că e prea bogată în acizi grași omega 6, trebuie să știți că există alimente care încetinesc metabolismul, lucru pe care nu ni-l dorim în nicio situație, cu atât mai mult dacă ne-am propus să slăbim. În plus, cu fiecare an care trece, procesul natural de ardere a caloriilor încetinește, iar consumul acestor alimente îngreunează și mai mult pierderea în greutate. Așadar, iată ce ar trebui să evitați, sau să consumați cu moderație, dacă vreți ca metabolismul vostru să fie activ:
- Alcool. Probabil știți deja că alcoolul nu vă oferă altceva decât calorii goale; în plus, irită tractul gastrointestinal, care, pe termen lung, poate deteriora capacitatea corpului dvs. de a absorbi nutrienți, vitamine și minerale din alimentele pe care le mâncați.
- Cereale. Unele persoane sunt sensibile la produsele de panificație și, în general, la multe alimente care le conțin. Specialiștii spun că, atunci când organismul dezvoltă o sensibilitate la un anumit aliment care este consumat regulat, va produce anticorpi care să lupte împotriva lui, tratându-l ca pe un invadator străin, iar acest lucru pune presiune pe intestin, ficat și tioridă, care reglează activitatea metabolică.
- Zahăr. Zahărul este unul dintre factorii favorizanți ai apariției inflamațiilor în organism, care dereglează metabolismul. Dacă vreți, totuși, să vă satisfaceți din când în când pofta de dulce, mai bine optați pentru fructe în starea lor naturală. Sigu că și acestea conțin zahăr, dar într-o concentrație mult mai mică decât alimentele procesate. În plus, ele vă oferă fibre și antioxidanți, ajutoare metabolice importante.
- Acizi grași Omega 6. Unii specialiști consideră că alimentația noastră este prea bogată în acizi Omega 6 (cu alte cuvinte, consumăm în exces carne de pui, unt, branzeturi, uleiuri vegetale, cereale, ouă), iar în lipsa echilibrului adus de acizii grași Omega 3, se poate ajunge, din nou, la apariția proceselor inflamatorii în organism.
- Lactatele. La fel ca la punctul 2, în care am vorbit, practic, despre intoleranța la gluten, unele persoane pot avea intoleranță la lapte și produsele lactate, iar acest lucru duce la încetinirea metabolismului.
Este foarte important să învățăm să ne cunoaștem organismul, să îi urmărim reacțiile la anumite alimente, să descoperim ce ne face rău și să avem suficientă voință să eliminăm acele alimente din dieta noastră.
V-ar putea interesa și:
Ce este, mai exact, metabolismul și cum ne poate influența acesta greutatea corporală
Adaugă comentariu