Stil

5 greșeli pe care le fac adesea persoanele care vor să slăbească

Atunci când oamenii se dedică unui proces lung și anevoios de slăbire, de multe ori nu țin cont de anumite lucruri care le-ar putea sabota eforturile. Faptul că dorm puțin și prost, o stare accentuată de anxietate, sunt numai câțiva dintre factorii care, susțin unii specialiști, ar putea să le încetinească pierderea în greutate. Iată câteva obiceiuri la care ar trebui, poate, să renunțați, dacă vreți să obțineți rezultate vizibile, într-un timp rfezonabil:

  1. Omiterea proteinelor la micul dejun. În general, persoanele care vor să slăbească se axează pe carbohidrați la prima masă a zilei, pe principiul că au timp apoi să-i ardă întreaga zi și, în plus, pentru că le furnizează multă energie. Ei bine, susțin unii nutriționiști, dacă nu consumați suficiente proteine, acest lucru poate duce, în timp, la încetinirea metabolismului.
  2. Deficitul de magneziu. Cei care vor să slăbească nu sunt, de asemenea, conștienți, cât de important este acest mineral pentru eliminarea stresului și îmbunătățirea calității somnului. Dacă nu vreți să luați suplimente cu magneziu, atunci mâncați mai multe migdale, tofu, banane și alte alimente bogate în acest mineral (găsiți mai multe detalii aici).
  3. Consumul de alimente exclusiv sănătoase. Specialiștii în nutriție spun că aproape nimeni nu poate ocoli la infinit tentațiile culinare și nu poate consuma, pe termen lung, doar lucruri care ajută la pierderea kilogramelor în plus. Așa că principiul 80/20 este cel mai indicat, pentru a elimina frustrările și pentru a avea o dietă echilibrată și, mai ales, durabilă. Așadar, mâncați sănătos 80% din timp și, din când în când, permiteți-vă și câte un răfăț.
  4. Sportul făcut numai de dragul arderii caloriilor. Este bine să faceți mișcare fizică, cu siguranță, dar nu alegeți doar acele  antrenamente care vă lasă epuizați, pentru că vi se va face foame mai repede! Este bine să combinați exercițiile și să practicați și sporturi care vă fac cu adevărat plăcere, chiar dacă nu sunt neapărat campioane la arderea caloriilor.
  5. Luarea lucrurilor prea în serios. Adevărul este că o atitudine încrâncenată vă poate afecta grav starea de spirit, mai ales dacă nu obțineți rezultate pe măsura așteptărilor. Faceți în așa fel ca slăbitul să nu devină un proces chinuitor, umpleți-vă mintea cu gânduri pozitive și încercați să fiți cât mai relaxați cu putință. Un om nefericit va face față cu greu încercărilor vieții și nu va putea lupta eficient împotriva kilogramelor în plus.

V-ar putea interesa și:

Vegan pentru o lună – la ce trebuie să te aștepți dacă faci un astfel de experiment?

Dieta raw vegan, sau regimul “alimentației vii”

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.