Stil

5 metode prin care japonezii reușesc să-și prelungească viața și să rămână supli și sănătoși

Dacă în România majoritatea oamenilor trecuți de o anumită vârstă iau considerabil în greutate, arată îmbătrâniți și sunt lipsiți de energie, în alte țări lucrurile nu stau deloc așa. De pildă, cei care au ocazia să viziteze Japonia, vor observa că extrem de puțini locuitori ai acestei țări sunt supraponderali. De altfel, speranța de viață acolo este mai mare comparativ cu alte popoare.  Iar femeile rareori își arată vârsta reală; au pielea netedă, aproape fără riduri și siluete demne de invidiat.  Dacă doriți să știți cum reușesc japonezii să rămână pentru multă vreme tineri, subțiri și sănătoși, iată-le secretele:

  1. Mănâncă sănătos. O masă obișnuită în casa unui japonez constă într-un bol de orez, la care adaugă alge, tofu, legume preparate la abur, o supă miso și, la sfârșit, o ceașcă de ceai verde. Ei consumă rar carne și preferă peștele și fructele de mare. Așadar, nimic prea prăjit, nimic prea gras,  totul simplu și extrem de sănătos. Majoritatea preparatelor conțin ceva de culoare verde intens, care le asigură antioxidanții de care au nevoie.
  2. Consumă multe alimente fermentate. Acestea pot ajuta la reglarea florei intestinale, astfel încât digestia să funcționeze la parametri optimi. În acest fel, mâncarea va fi digerată corespunzător, iar corpul va putea absorbi toți nutrienții de care are nevoie.
  3. Duc un stil de viață activ. Asta nu presupune mersul regulat la sala de fitness; în cazul japonezilor, aceștia aleg alte forme de mișcare: merg foarte mult pe jos, sau cu bicicletele și preferă transportul în comun, care este foarte bine pus la punct, în detrimental mașinilor personale. Ca să schimbe trenurile și să ajungă în gările respective, ei se mișcă în mod constant, iar asta îi ajută să ardă multe calorii.
  4. Mănâncă porții mici. Nu o să vedeți niciodată un japonez care își umple farfuria, așa cum fac românii când merge în vacanță la hoteluri all-inclusive. Deși încearcă toate felurile așezate pe masă, care sunt extrem de colorate și de diverse, am putea spune că japonezii preferă să guste din fiecare preparat, decât să mănânce propriu-zis.
  5. Adoră băile fierbinți. Acestea sunt perfecte pentru a relaxa mușchii și a îmbunătăți circulația sanguină. În plus, băile fierbinți curăță pielea de impurități și stimulează digestia. Totuși, japonezii nu exagerează și recurg la acest ritual cam de două ori pe săptămână.

V-ar putea interesa și:

Află care sunt cele zece secrete ale femeilor japoneze pentru sănătate şi supleţe

Matcha, noul trend în materie de ceaiuri, are beneficii uimitoare pentru sănătate

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.