Frumuseţe

5 moduri prin care poți să rămâi tânără multă vreme

Unele femei sunt mai norocoase decât altele, deoarece anumite trăsături faciale, sau genetica, le permite să arate mult mai tinere decât vârsta lor reală, în unele cazuri chiar cu 10, sau 15 ani! Dar asta nu înseamnă că celelalte nu pot atinge această performanță, dacă au grijă de câteva aspecte.  În materialul de astăzi îți dezvăluim câteva lucruri, pe care, dacă le faci cu regularitate, vei arăta la 40 de ani ca la 30, la 50 ca la 40, ș.a.m.d.:

  1. Investește în produsele de îngrijire a pielii. Dacă vrei să cheltuiești niște bani cu folos pentru propria persoană, crede-ne că acesta este cel mai important capitol. Mult mai important decât hainele sau pantofii! Este esențial să descoperi – poate chiar cu ajutorul unei cosmeticiene sau a unui medic dermatolog – ce produse de îngrijire a pielii ți se potrivesc, în funcție de tipul tău de ten și să le aplici cu regularitate, dimineața și seara. Unul dintre ingredientele extrem de importante, care face adevărate minuni pentru pielea matură, sau cu anumite impefecțiuni, este retinolul. Așadar, este foarte important să aveți în bagajul vostru cosmetic o cremă cu retinol, care netezește ridurile, atenuează urmele de acnee, sau petele pigmentare.
  2. Folosește factor de protecție solară. Unul dintre motivele pentru care pielea îmbătrânește înainte de vreme este expunerea la soare, fără creme cu FPS.  Tocmai de aceea, alături de produsele pe bază de retinol, cele cu factor de protecție solară, joacă un rol covârșitor în protejarea tenului nostru și pentru a-i menține cât mai multă vreme frumusețea și prospețimea.
  3. Străduiește-te să ai un somn de calitate. Mulți oameni nu conștientizează cu adevărat cât de important este somnul pentru sănătatea, menținerea în greutate și, nu în ultimul rând, pentru pielea noastră.  Idealul de care trebuie să te apropii este de 7-8 ore pe noapte.  Găsești aici mai multe informații despre modul în care poți să tratezi insomniile, dacă te confrunți cu această problemă.
  4. Mănâncă sănătos. Pielea ta reflectă, fără doar și poate, obiceiurile tale alimentare. Dacă vei consuma grăsimi, zahăr, produse procesate, fast-food și alte prostii, vei stimula procesele inflamatorii din organism, iar asta se va vedea și pe față. În schimb, o alimentație echilibrată, bazată pe multe legume, fructe și grăsimi sănătoase, va face adevărate minuni pentru ten. În special seara, înainte de culcare, trebuie să fii foarte atentă ce consumi, pentru că în funcție de asta vei dormi rău, sau bine.
  5. Ia suplimente cu colagen. E bine, ca pe măsură ce înaintezi în vârstă, să iei  vitamine și minerale, ca să suplinești astfel anumite carențe cu care se confruntă organismul tău, dar nimic nu este mai important pentru ten decât colagenul. Acesta este o proteină esențială  pentru suplețea și tinerețea pielii.  Colagenul este responsabil pentru netezirea ridurilor fine și este, practic,  plasa structurală a pielii.  Vestea proastă – după vârsta de 20 de ani începe să se diminueze drastic. Ca să stimulezi producția de colagen este foarte important să mănânci cât mai des fasole, varză, sau usturoi. Aceste alimente sunt bogate în sulf, care ajută la formarea colagenului și păstrează pigmentarea naturală sănătoasă a pielii. Vitamina C susține, de asemenea, procesul de formare a colagenului, iar pe aceasta o poți lua din citrice, broccoli, spanac, goji sau kiwi. După o anumită vârstă, însă, nici asta nu este de ajuns, tocmai de aceea este important să iei și suplimente care conțin colagen.

Sigur că, alături de aceste metode, este foarte important să bei multă apă! De asemensa, nu ar strica să înveți anumite tehnici de menținere a sănătății și tinereții pielii, cum ar fi masajul facial, sau facial yoga.

 

V-ar putea interesa și:

Cinci alimente de evitat seara, înainte de culcare!

Ai avut o noapte grea? Iată câteva trucuri ca să arăți și să te simți cât mai trează dimineața

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.