Sănătate

5 semne care îți arată că ai o carență de vitamine

21Vitaminele sunt foarte importante pentru organism, iar lipsa lor poate duce la probleme grave de sănătate. Fără ele ne vom îmbolnăvi foarte  des și vom deveni extrem de vulnerabili în fața diferitelor tipuri de viruși. Ca să afli dacă organismul tău are suficiente vitamine, trebuie doar să te privești cu atenție în oglindă. Carențele sunt, efectiv, “scrise” pe chipul tău:

  1. Pielea palidă. Dacă ai observant în ultima vreme că tenul tău are un aspect mult mai decolorat decât în mod obișnuit, atunci este posibil să ai nevoie de vitamina B12. Alte semne care indică o carență a acestei vitamine sunt: stări accentuate de oboseală, momente de confuzie și pierderi de memorie. Dacă vrei să rezolvi această problemă, atunci trebuie să mănânci mai multă carne și fructe de mare.
  2. Pleoape umflate. Dacă ai observat apariția acestui fenomen, iar acesta persistă mai multe zile la rând, atunci este posibil să ai un deficit de iod. Alte semne: oboseală accentuată, piele uscată și creștere în greutate. Iodul poate fi găsit în sarea iodată, produse lactate, fructe de mare și chiar în pâine.
  3. Buze lipsite de culoare – indică o carență de fier în organism. Alte semne: răceli frecvente sau tensiunea arterială scăzută. Fierul poate fi găsit în carne roșie, ficat, ouă, nuci și… spanac.
  4. Gingii care sângerează. Dacă această problemă apare frecvent, atunci este posibil să te confrunți cu lipsa vitaminei C. Alte semne: dureri musculare, probleme cu dinții. Această vitamină poate fi găsită în lămâi, portocale, sau ardei gras roșu. De asemenea, nu ar strica să consumi mai mult mango, fructe de pădure, pepene roșu și kiwi.
  5. Păr uscat și fragil. Poate indica faptul că aveți o carență de vitamina B7, care apare, de regulă, după o perioadă în care ați luat multe antibiotice. Dacă vreți să scăpați de această problemă, atunci mâncați mai des carne, pește, fructe, legume și ciuperci.

Foarte important! Dacă ați ajuns la concluzia că aveți o carență de vitamine în organism, atunci, în perioada în care vă străduiți să remediați această problemă, este obligatoriu să renunțați la orice regim de slăbire.

Șapte semne pe care nu ar trebui să le ignori și care îți arată că organismul tău cere ajutor!

Vitamina C – esențială pentru organism! Care sunt fructele și legumele din care putem să o luăm

Loading...