Sănătate

5 semne care îți arată că ai un deficit de potasiu în organism

Puține persoane realizează, din păcate, importanța mineralelor pentru organismul uman.  Potasiul, de exemplu, ajută la contracțiile musculare, reglarea fluidelor și echilibrul tuturor mineralelor. Mai mult, potasiul contracarează efectele consumului excesiv de sodiu.  De asemenea, ajută la relaxarea pereților vaselor de sânge și, implicit, la scăderea tensiunii arteriale. Creșterea consumului de potasiu, concomitent cu scăderea aportului de sodiu, poate reduce riscul de accident vascular cerebral cu 21%.

Iată câteva semne care vă pot indica faptul că aveți un deficit de potasiu:

1.  Stare de oboseală accentuată.  Dacă nu puteți să vă odihniți suficient și nivelul de energie este scăzut, iar aceste simptome se repetă foarte des, este posibil să aveți deficit de potasiu.

2. Slăbiciuni musculare sau crampe musculare (numite popular și cârcei).  Potasiul joacă un rol esențial în contracția mușchilor, atât ai inimii, cât și ai întregului corp. Atunci când organismul nu primește o cantitate suficientă din acest mineral, este foarte posibil să experimentați dureri și spasme pe parcursul zilei, în timpul somnului sau în timp ce faceți exerciții fizice.

3. Slăbiciune și amețeli . Lipsa potasiului poate încetini ritmul inimii, ceea ce vă provoacă stările de amețeală și slăbiciune. Brațele și picioarele amorțite sunt, de asemenea,  semnale pe care nu trebuie să le ignorați.

4. Hipertensiune arterială și palpitații.  În lipsa potasiului, pereții vaselor de sânge se pot contracta, ceea ce duce la hipertensiune.  De asemenea, aveți grijă la palpitațiile inimii.

5. Senzație frecventă de balonare.  Atunci când nu aveți suficient potasiu în organism, corpul se luptă să își regleze nivelul de sodiu și poate provoca balonarea indusă de sare.

Dacă ați ajuns la concluzia că suferiți de deficit de potasiu,  cel mai bine ar fi să mergeți la un medic. În plus, consumați din belșug următoarele alimente, bogate în acest mineral: banane, ciuperci, fasole albă, fistic, migdale, nuci, spanac, avocado și pește.

Somonul întărește inima, curăță pielea și îmbunătățește memoria. Află și alte beneficii ale acestui pește

Bananele, energizante şi sănătoase

Beneficiile uimitoare ale unei buruieni care crește pe marginea drumului – brusturele!

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.