Diete

5 trucuri care te vor ajuta să ții mai ușor o dietă

Dietele sunt preocuparea comună a celor mai multe dintre femei, pentru că toate își doresc să fie cât mai slabe, mai atrăgătoare și mai sănătoase, în primul rând. De la vorbă la faptă este, însă, cale lungă, iar un regim de slăbire presupune multă voință, efort, frustrare. Ideea este ca atunci când vă apucați de o dietă, oricare ar fi aceea, să nu vă modificați brusc toate obiceiurile alimentare și să nu vă stabiliți obiective nerealiste. Lucrurile trebuie luate treptat, cu multă răbdare și înțelegere. Gândiți-vă că și pașii mici sunt foarte importanți ca să vă atingeți țelul propus și orice schimbare în alimentație, oricât de mică, este mai importantă decât… niciuna.  Schimbarea este, însă, dificilă. Se estimează că durează în jur de 6 săptămâni pentru ca organismul să se adapteze la noile obiceiuri alimentare. Iar dacă până acum, meniul vostru zilnic era înțesat cu prăjeli, fast-food, grăsimi nesănătoase, dulciuri cu nemiluita și pâine la discreție, atunci aceste schimbări vă vor bulversa. Iată câteva modificări pe care puteți să le faceți în dieta zilnică, fără ca acest lucru să vă facă să suferiți prea mult:

  • Alegeți să mâncați un fruct în loc de desertul obișnuit. Pe lângă faptul că acesta vă oferă vitamine, minerale și antioxidanți, veți elimina niște calorii (poate chiar câteva sute) pe care nu vi le doriți, atunci când v-ați propus să slăbiți.
  • Dacă nu puteți renunța dintr-odată la pâine, înlocuiți-o măcar cu cea integrală, care este bogată în fibre.
  • Dublați cantitatea de legume consumată zilnic, mai ales la cină. Obișnuiți-vă să umpleți o jumătate din farfurie cu verdețuri și legume; astfel, exact ca în cazul fructelor în loc de prăjituri, veți beneficia de mai multe vitamine, minerale și antioxidanți.
  • Consumați măcar un aliment bogat în calciu, în fiecare zi. Un pahar de lapte degresat, o lingură de brânză de vaci, un iaurt mic, vă vor oferi calciul de care au nevoie oasele voastre. Iar dacă nu tolerați lactatele, atunci încercați tofu, sau alte produse din soia.
  • Înlocuiți carnea în câteva mese cu pește, sau fructe de mare. Acizii grași Omega-3 pe care le conțin aceste alimente sunt neprețuiți pentru sănătatea voastră și, în plus, vă ajută să slăbiți mai rapid.

După ce ați început cu acest mici schimbări în dietă, lăsați-i puțin timp organismului să se adapteze cu ele și abia apoi treceți la următorii pași către o alimentație curată și un stil de viață cât mai sănătos.

 

V-ar putea interesa și:

“Mănânc sănătos&fac mișcare regulat, dar nu reușesc să slăbesc” Care este explicația acestui fenomen?

Dieta “Balerina” – un regim de slăbire scurt și restrictiv, care te poate ajuta să pierzi un kilogram/zi

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.