Frumuseţe

5 trucuri de machiaj pe care ar trebui să le știe orice femeie

Trebuie să admitem că machiajul poate fi un prieten fidel, pe care femeile ar trebui să se simtă norocoase că îl au la îndemână. O noapte nedormită, o erupție pe față, o pereche de cearcăne adânci – pot fi rezolvate cu câteva produse de machiaj, aplicate cu abilitate. În materialul de astăzi, o să vă dezvăluin câteva trucuri, furate de la modele și make-up artiști, care o să vă ajute să arătați cât mai bine, într-un timp cât mai scurt.

  1. Corectorul verde. Dacă aveți pete de roșeață, sau urme lăsate de acnee, le puteți contracara foarte ușor, aplicând pe zonele cu probleme un corector de nuanță verzuie, de preferat sub fondul de ten. Aveți, însă, grijă, atunci când aplicați apoi baza de machiaj, să nu stricați ce ați făcut anterior!
  2. Creionul alb sau bej. Dacă ați dormit prost și aveți ochii roșii dimineața, sau dacă, pur și simplu, vreți o privire mai luminoasă, sau să faceți ca ochii voștri să pară mai mari și mai deschiși, aplicați pe linia apei un creion de culoare albă, sau bej. Veți fi încântate de rezultat!
  3. Buze mai pline. Să fim sincere, toate ne dorim buze voluptuoase, însă nu toate vrem să apelăm la injecții pentru asta. Buzele pline aduc un plus de tinerețe pe chipul nostru și le putem obține din… machiaj. Pentru asta, avem nevoie de un creion cu o nuanță identică, sau foarte apropiată de culoarea naturală a buzelor noastre. Cu ajutorul lui, vom depăși conturul natural al buzelor, fără să exagerăm, astfel încât acest lucru să fie abia vizibil. Aplicați apoi un ruj nude și un strop de gloss sau de iluminator pe centrul buzelor și… gata.
  4. Ruj mai rezistent. Acum au apărut pe piață tot felul de rujuri care promit să stea pe buzele noastre ore în șir. De multe ori, formulele acestora ne usucă, însă, buzele și multe dintre noi preferă să folosească mai degrabă un ruj hidratant. Ca să-i prelungim viața, putem apela la un truc foarte simplu: aplicăm un strat pe buze, după care le acoperim cu un șervețel foarte subțire, prin care presăm cu o pensulă puțină pudră pulbere. Reaplicăm apoi rujul, iar acesta va sta mai mult timp pe buze. Putem repeta operațiunea de câteva ori.
  5. Balsamul de buze. Este un produs versatil, care poate fi întrebuințat și altfel. După ce ați terminat aplicarea machiajului, atingeți cu degetele înmuiate în acest balsam pomeții și pleoapele, pentru un aspect glossy, foarte seducător.

V-ar putea interesa și:

Cum poți să arăți bine fără machiaj, sau cu unul extrem de subtil? Sfaturi de la make-up artiștii vedetelor

Arată-mi ce sprâncene ai, ca să-ți spun cine ești!

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.