Frumuseţe

5 trucuri la care puteți apela pentru a șterge instantaneu câțiva ani de pe chip

Îmbătrînirea este inevitabilă, dar asta nu înseamnă că trebuie să abandonăm lupta. Nu, trebuie să folosim tot arsenalul de care dispunem pentru încetinirea acestui proces. Trebuie să mâncăm sănătos, să facem mișcare și să avem grijă de pielea noastră, pentru că fața ne poate trăda adevărata vârstă. Iată câteva trucuri care ne pot șterge instantaneu câțiva ani de pe chip:

–         Exfolierea. Pielea matură are tendința să devină rugoasă și neregulată, ceea ce va adăuga câțiva ani în plus pe față. Soluția – gomajul! Este singura metodă prin care puteți elimina celulele moarte de pe față, astfel încât  pielea  să poată respira, să se poată regenera și să arate cât mai tânără și mai proaspătă cu putință.

–         Ochii sunt esențiali în demersul nostru de a arăta mai tinere. În funcție de felul în care ne machiem, putem să ne adăugăm ani, sau, dimpotrivă, să părem mult mai „fragede” decât suntem, de fapt. Ideea este să nu îi machiem prea violent și nici să nu abuzăm de rimel, pentru că asta ne va face să părem obosite.  Ideal ar fi să ne concentrăm pe felul în care am putea să le îmbunătățim forma. Trebuie să utilizăm strategic un creion dermatograf, cu care să îi facem să pară cât mai ascendenți (mai ales că, odată cu vârsta, colțurile exterioare se lasă în jos). De asemenea, nu uitați de sprâncene, pentru că sunt extrem de importante. Țineți minte, sprâncenele subțiri și rare vă îmbătrânesc, așa că umpleți golurile cu produse speciale (gel, pudră sau creion)

–         Buzele. Se pare că buzele mai pline ne fac să arătăm mai tinere. Sigur, nu trebuie să apelați la injecții pentru a obține buze voluptuoase. În primul rând, exfoliați-le zilnic și aplicați tratamente care împiedică uscarea și crăparea lor. Iar când le fardați, conturați-le cu un creion într-o culoare apropiată de nuanța lor, o idee deasupra conturului natural.  Cu același creion, colorați apoi toată suprafața lor, după care aplicați rujul, iar în centru puțin gloss, care va spori impresia de volum.

–         Dinții. O dantură albă și îngrijită face minuni când vine vorba de aspectul tineresc. Dacă nu vă permiteți întotdeauna tratamente de albire a dinților la medicul stomatolog, puteți folosi și acasă benzi speciale care se aplică pe dantură, sau  paste de dinți  concepute special pentru albirea dinților.

–         Părul. Pe măsură ce îmbătrânim, părul nostru tinde să devină tern și fragil.  Tocmai de aceea, trebuie să folosim măști care să îl regenereze și produse de îngrijire și stitlizare, care să îl ajute să își recapete volumul. De asemenea, ar trebui să luăm în calcul o tunsoare potrivită pentru forma feței noastre, eventual în scări, deoarece așa ar putea să pară mult mai bogat.

V-ar putea interesa și:

Producția de colagen – proteina responsabilă cu suplețea pielii – scade de la an la an. Află cum poţi lupta împotriva acestui fenomen

Ridurile pot fi atenuate cu uleiuri esențiale. Soluţii mai ieftine decât multe creme de față

 

loading...
----------------------
Loading...