Remedii naturiste

6 beneficii uimitoare ale ceaiului de păpădie pentru sănătatea ta

Ceaiul de păpădie este bogat în vitaminele A, C și D și conține cantități mari de zinc, fier și magneziu. El a fost folosit dintotdeauna în medicina tradițională, deoarece:

  1. Stimulează digestia. Dacă ai orice probleme legate de digestie, sau dacă ai observat că ți-a scăzut apetitul, apelează la ceaiul de păpădie. Acesta pune bila leneșă la lucru, calmează mucoasa stomacului și ajută la absorbția mineralelor în organism.
  2. Detoxifiază ficatul – văzut ca un fel de laborator chimic al corpului, ficatul îndeplinește unele dintre cele mai complexe funcții – detoxifiază sângele, produce bilă și descompune grăsimile în acizi grași. Vitaminele și nutrienții prezenți în păpădie ajută la curățarea și menținerea funcționării corecte a acestui organ.
  3. Acționează ca un diuretic – stimulează eliminarea lichidului excesiv din organism și, astfel, ameliorează neplăcerile precum retenția de apă și balonarea.
  4. Este bogat în antioxidanți – sunt substanțe care previn deteriorarea celulelor și combat efectele radicalilor liberi asupra organismului.  Astfel, antioxidanții previn cancerul și îmbătrânirea prematură a organismului.
  5. Ameliorează efectele diabetului – diverse studii au arătat că ceaiul de păpădie scade nivelul zahărului din sânge și stimulează producția de insulină.
  6. Tratează infecțiile urinare – ceaiul de păpădie poate ajuta la prevenirea infecțiilor tractului urinar, precum și a unor afecțiuni ale vezicii urinare, probleme ale rinichilor și posibil chiar chisturi ale organelor de reproducere.

Infuzia se realizează din frunzele plantei, uscate natural. Se adaugă o lingură de frunze in 250 de mililitri de apă clocotită. Poți bea 2 căni  pe zi. Atenție, însă: ceaiul de păpădie poate interacționa cu unele medicamente, printre care diureticele sau antibioticele, așa că întreabă-ți medicul înainte de a începe cura.

 

V-ar putea interesa și:

Luminița de seară – aliatul tău în ameliorarea simptomelor legate de sindromul premenstrual și menopauză

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.