Ceaiul de păpădie este bogat în vitaminele A, C și D și conține cantități mari de zinc, fier și magneziu. El a fost folosit dintotdeauna în medicina tradițională, deoarece:
- Stimulează digestia. Dacă ai orice probleme legate de digestie, sau dacă ai observat că ți-a scăzut apetitul, apelează la ceaiul de păpădie. Acesta pune bila leneșă la lucru, calmează mucoasa stomacului și ajută la absorbția mineralelor în organism.
- Detoxifiază ficatul – văzut ca un fel de laborator chimic al corpului, ficatul îndeplinește unele dintre cele mai complexe funcții – detoxifiază sângele, produce bilă și descompune grăsimile în acizi grași. Vitaminele și nutrienții prezenți în păpădie ajută la curățarea și menținerea funcționării corecte a acestui organ.
- Acționează ca un diuretic – stimulează eliminarea lichidului excesiv din organism și, astfel, ameliorează neplăcerile precum retenția de apă și balonarea.
- Este bogat în antioxidanți – sunt substanțe care previn deteriorarea celulelor și combat efectele radicalilor liberi asupra organismului. Astfel, antioxidanții previn cancerul și îmbătrânirea prematură a organismului.
- Ameliorează efectele diabetului – diverse studii au arătat că ceaiul de păpădie scade nivelul zahărului din sânge și stimulează producția de insulină.
- Tratează infecțiile urinare – ceaiul de păpădie poate ajuta la prevenirea infecțiilor tractului urinar, precum și a unor afecțiuni ale vezicii urinare, probleme ale rinichilor și posibil chiar chisturi ale organelor de reproducere.
Infuzia se realizează din frunzele plantei, uscate natural. Se adaugă o lingură de frunze in 250 de mililitri de apă clocotită. Poți bea 2 căni pe zi. Atenție, însă: ceaiul de păpădie poate interacționa cu unele medicamente, printre care diureticele sau antibioticele, așa că întreabă-ți medicul înainte de a începe cura.
V-ar putea interesa și:
Adaugă comentariu