Frumuseţe

6 măști naturale pentru ten, care conțin doar 2 ingrediente. Mai simplu de atât nu se poate!

Aspectul tenului nostru este influențat de o serie de factori, precum: vârsta, mediul în care trăim, stresul, ș.a.m.d. Așa se face că pielea nu arată întotdeauna atât de bine cum ne-am dori. Din fericire, avem la îndemână o serie de metode naturale, simple și ieftine, care pot remedia orice problemă a tenului. În cele ce urmează, vă oferim câteva sugestii de măști pentru față, pe care le puteți face acasă și care conțin doar 2 ingrediente fiecare:

  1. Masca cu roșii și bicarbonat de sodiu. Cele două ingrediente conțin o mulțime de vitamine, de care pielea voastră are mare nevoie. Stoarceți,  așadar,  o roșie mare și bine coaptă într-un vas, apoi adăugați două lingurițe de bicarbonat de sodiu. Aplicați amestecul pe față, lăsați să acționeze 15 minute, apoi clătiți cu apă călduță. Pielea voastră va fi mai netedă, mai elastică și mai strălucitoare.
  2. Avocado cu miere de albine. Pasați o jumătate de fruct de avocado bine copt și adăugați două lingurițe de miere de albine de cea mai bună calitate. Lăsați masca pe ten 15-20 de minute. Rezultatul – o piele elastică, bine hidratată și strălucitoare.
  3. Făină și suc de cartofi. Dați prin răzătoare un cartof destul de mare, apoi stoarceți foarte bine totul într-un vas, la care adăugați o lingură de făină albă.  Această mască va exfolia bine pielea, va îndepărta punctele negre și va reda aspectul strălucitor al tenului.
  4. Pudră de turmeric și castravete. Ambele conțin ingrediente excelente pentru hidratarea pielii și eliminarea bacteriilor. Amestecați o linguriță de turmeric cu suc de castravete și lăsați amestecul pe față cam 15 minute, după care clătiți, ca în fiecare caz, cu apă caldă.
  5. Ulei de cocos și pudră de cacao. Această mască va face minuni dacă vă doriți un ten cu aspect mai tânăr și un efect de lifting. Rețeta este la fel de simplă ca și celelalte: amestecați o linguriță de cacao cu o linguriță de ulei de cocos și lăsați amestecul pe față 20 de minute.
  6. Pâine albă cu lapte. Dacă vreți să neteziți ridurile, să eliminați punctele negre și să aveți o piele bine hrănită, faceți o pastă moale din cele două ingrediente și lăsați-o pe față 15-20 de minute.

V-ar putea interesa și:

Totul despre cearcăne. Învață cum să le faci să dispară

Cinci greșeli frecvente care favorizează apariția și adâncirea ridurilor din jurul ochilor

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.