Food&Drinks

6 motive pentru care ar trebui să consumăm mai multe ridichi

În mod ciudat, deși sunt extrem de sănătoase, ridichile nu sunt prea des “în lumina reflectoarelor”, dacă putem spune așa. Cine știe, poate din cauza gustului lor specific, care nu place tuturor. Să știți, însă, că aceste legume subevaluate au multe beneficii pentru sănătate.  În Ayurveda sau în medicina tradițională chineză, ridichile erau utilizate pentru a trata multe afecțiuni, precum febră, dureri în gât, tulburări biliare și tot felul de inflamații. Iată doar câteva motive pentru care ar trebui să consumați mai des ridichi:

  1. Au puține calorii. Dacă țineți cură de slăbire, sau, pur și simplu, vreți să vă mențineți silueta, trebuie să știți că o porție bună de ridichi (aproximativ o jumătate de ceașcă) are doar 12 calorii! Am zice că în aceste condiții, ridichile pot fi și o gustare excelentă între mese.
  2. Sunt o sursă excelentă de vitamina C. Cred că toată lumea știe deja care sunt beneficiile pe care le aduce această vitamină organismului. Dacă nu, vă spunem noi: vitamina C este un antioxidant care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi din organism și care previne deteriorarea celulelor provocată de îmbătrânire, un stil de viață nesănătos și un mediu poluat. Vitamina C joacă, de asemenea, un rol cheie în producția de colagen, care face ca pielea și vasele de sânge să fie sănătoase.
  3. Ridichile mai conțin și: potasiu, acid folic (foarte important pentru femei) vitamina B-6, calciu, magneziu, vitamina K, zinc, fosfor, mangan și sodiu.
  4. Ridichile pot lupta împotriva cancerului, ba mai mult, un studiu din 2010 a demonstrat că extractul din rădăcina acestei legume a reușit să ucidă o parte dintre celulele canceroase din organismul subiecților testați.
  5. Susțin sănătatea sistemului digestiv. Ridichile sunt bogate în fibre, care, la rândul lor, previn constipația și ajută la gestionarea nivelurilor de zahăr în sânge. Tot fibrele contribuie la reducerea colesterolului și la scăderea în greutate. De asemenea, aceste legume sunt eficiente și în tratarea unor forme de ulcer.
  6. Au proprietăți antifungice. Un studiu recent a demonstrat că ridichile pot provoca moartea unor ciuperci comune, care se găsesc în corpul uman și pot combate infecțiile și inflamațiile.

Ridichile pot fi adăugate la salate, dar sunt excelente și gătite. Tot pe site-ul nostru puteți găsi aici și un material despre ruda lor apropiată, ridichea neagră.

 

V-ar putea interesa și:

Goji, fructele minune. Tratează o mulțime de boli și ne ajută să slăbim

Ghimbirul, o plantă de nota zece. Este gustos în bucătărie și excelent pentru sănătate

 

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.