Stil

6 motive pentru care cuplurile “cu vechime” fac sex tot mai rar sau chiar deloc

Statisticile arată că, pe măsură ce se acumulează anii de relație sau de căsătorie, partenerii au tendința să facă sex tot mai rar. Psihologii au și câteva explicații pentru acest fapt. Iată, așadar, în opinia lor, care sunt principalele motive pentru care cuplurile “cu vechime” ajung să renunțe treptat la viața sexuală:

  1. Plictiseala. Este, probabil, cel mai comun motiv. De multe ori, după 10-15 ani de căsnicie (sau chiar mai mulți), ajungem să îl privim pe partenerul de viață doar ca pe un tovarăș de drum extrem de familiar, dar care nu ne mai poate surprinde cu nimic nou. Sexul a devenit o rutină, iar persoana de lângă noi nu ne mai trezește nicio dorință.
  2. Boala. Pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, încep să se confrunte cu tot felul de probleme de sănătate – dureri de spate, artrită, sau chiar depresie, iar starea fizică și psihică proastă le taie cheful de distracție în dormitor. Iar în cazul bărbaților, problemele se pot accentua odată cu apariția disfuncțiilor erectile.
  3. Creșterea în greutate. Pe lângă faptul că multe persoane nu se mai simt bine în pielea lor și nu mai sunt atrăgătoare pentru partenerii de viață din cauza acumulării de kilograme, supraponderalii au și mult mai puțină energie, în special pentru sex.
  4. Oboseala cronică. Această stare de oboseală accentuată poate fi semnul multor probleme de sănătate, al stresului la locul de muncă și al multiplelor obligații zilnice. Cert este că ea afectează, fără doar și poate, viața sexuală.
  5. Stresul. Acesta are efecte negative asupra stării psihice și poate declanșa schimbări hormonale care diminuează libidoul.
  6. Resentimentele. De multe ori, cuplurile se pot confrunta nu numai cu plicitseala de care am vorbit la începutul acestui articol. Partenerii pot acumula unele frustrări, legate poate de faptul că au fost înșelați, ori mințiți. Evident că în aceste condiții, nu ai cum să simți dorință sexuală față de celălalt.

Există cale de întoarcere, dacă ați ajuns în punctul în care nu mai aveți viață sexuală? Răspunsul este “da”, însă numai și numai dacă mai există dragoste și respect între parteneri. Comunicarea poate fi cheia problemei voastre. În plus, nu uitați că puteți apela oricând la terapia de cuplu, dacă vreți cu adevărat să vă salvați relația și viața sexuală.

 

V-ar putea interesa și:

Sexul – important pentru relație, dar și pentru sănătate!

 

 

Loading...