Food&Drinks

7 alimente care pot fi considerate adevărate “bombe” de multivitamine și nutrienți esențiali

Multe dintre alimentele pe care le consumăm sunt pline de substanțe nutritive pentru organism, iar specialiștii recomandă să recurgeți mai degrabă la acestea, decât să luați suplimente.  Dar și în rândul alimentelor există o ierarhie. Astăzi, vom vorbi despre acelea care sunt extrem de  bogate în multivitamine și minerale și pe care ar trebui să le consumați ori de  câte ori aveți ocazia:

  1. Kale – conține din belșug vitamina K1, esențială pentru coagularea sângelui și care poate juca un rol important pentru sănătatea oaselor. De asemenea, kale este bogată în vitamina C, fibre, mangan, vitamina B6, potasiu și fier.
  2. Algele marine (care se găsesc în farmaciile naturiste) – bogate în iod.  Din păcate, deficitul de iod afectează un număr imens de persoane la nivel global (practic, o treime din populație), provocând probleme ale tiroidei.
  3. Ficat – bogat în substanțe nutritive esențiale, inclusiv vitamina B12, vitamina A, fier, acid folic și cupru. Aportul de vitamina B12 este deosebit de important, deoarece joacă un rol crucial în sănătatea celulelor, a creierului și a sistemului nervos.
  4. Nucile braziliene – poate cea mai bogată sursă naturală de seleniu, mineral esențial pentru funcționarea tiroidei și a sistemului imunitar.
  5. Fructele de mare. Iar în rândul acestora evidențiem scoicile și stridiile, bogate în vitamina B12, potasiu, fier și selenium.
  6. Sardine – bogate în acizi grași Omega-3, care întăresc sănătatea inimii, dar și în calciu, vitamina B12 și seleniu.
  7. Ardeii grași galbeni – una dintre cele mai bune surse naturale de vitamina C. care îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar și scade riscul de a dezvolta anumite afecțiuni cornice.

V-ar putea interesa și:

Obrazul tânăr și subțire cu… morcovi se ține. Află care sunt beneficiile acestor rădăcinoase pentru organism

Opt surse de proteine vegetale sănătoase – un material pentru vegetarieni și nu numai

Loading...