Stil

7 alimente pe care nu ar trebui să i le dai niciodată câinelui tău

Câinii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor. Acești tovarăși minunați care te iubesc necondiționat, te însoțesc în plimbări, se lipesc de tine cu multă dragoste când stai pe canapea, se bucură atunci când le arunci câte o bucățică din mâncarea ta. Atenție, însă, acest obicei le poate provoca probleme mari de sănătate, iar în unele cazuri, chiar moartea! Este foarte important să știți care dintre alimentele consumate de oameni sunt toxice pentru animalul vostru de companie:

  1. Ciocolata – conține o substanță care perturbă metabolismul cățeilor. După ce a fost ingerată de aceștia, poate provoca vărsături severe, diaree, sete excesivă, crize convulsive, crize cardice și, în cazuri grave, chiar decesul animalului.
  2. Ceapa, arpagicul, prazul și  usturoiul. Toate acestea sunt extreme de toxice pentru căței, dar usturoiul în mod deosebit.  Animalele care le consumă pot prezenta slăbiciune, probleme gastrointestinale, gingii palide și aritmii.
  3. Nucile și toate tipurile de alune. Acestea îi pot provoca animalului tău diaree și vărsături. În special, nucile de macadamia le fac mult rău și duc la probleme mari de sănătate.
  4. Strugurii și stafidele sunt o adevărată otravă pentru câini. Există o substanță necunoscută,  prezentă în struguri și stafide,  care poate provoca insuficiență renală și/sau hepatică.
  5. Produsele lactate. Câinii sunt intoleranți la lactoză, așa că orice produs de acest gen îi va provoca probleme digestive mari, inclusiv flatulență. Nu îi dați nici măcar să lingă cornetul dvs. de înghețată.
  6. Alimente foarte sărate. Nu contează cât de mult cerșesc cu privirea aia căreia nu poți să-i reziști! Nu ceda, deoarece prea multă sare le provoacă intoxicații grave, care se manifestă prin tremurături, greață, vărsături, sete excesivă și poate duce chiar la moartea patrupedului.
  7. Alcool. Oricât ar părea de absurd, am văzut destui stăpâni care își lăsau cățelul să lipăie din halba lor cu bere. Alcoolul nu este pentru câini! Chiar și o cantitate foarte mică poate provoca reacții severe și chiar deces.

În concluzie, rețineți: hrănirea câinilor cu alimentele pe care le consumați voi nu este, în niciun caz, un semn de dragoste!

V-ar putea interesa și:

VIDEO Pisicuţă salvată ca prin minune, după ce s-a trezit în mijlocul autostrăzii

Cinci obiceiuri sănătoase care îți vor schimba viața: adoptă-le chiar de mâine!

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.