Stil

7 greșeli de stil care te pot face să arăți mai în vârstă

Fie că o recunosc, fie că nu, majoritatea femeilor vor să arate mai tinere. Iar acest lucru este cu adevărat posibil, cu ajutorul unor trucuri legate de îngrijirea tenului, machiaj, postura corporală, tunsoare, culoarea părului și, nu în ultimul rând, haine. Referitor la vestimentație, iată câteva greșeli pe care ar trebui să le evitați, dacă nu vreți să păreți mult mai în vârstă decât sunteți, sau decât vă doriți să arătați:

  • sutienul nepotrivit – este foarte important ca această piesă de lenjerie intimă să fie bine aleasă, astfel încât sânii să nu arate prea lăsați, ori prea depărtați.
  • lungimea necorespunzătoare a fustei/rochiei – în general, fustele cu lungimi incerte, care abia depășesc linia genunchiului, mai ales dacă sunt combinate și cu bluze largi, pot să vă îmbătrânească.
  • hainele tinereții – multe femei fac greșeala să încerce sa-și recreeze outfiturile tinerești care le puneau în valoare în urmă cu ani de zile și multe kilograme în minus, fără să realizeze că acest lucru le poate face să arate ridicol.
  • imprimeuri masive – mai ales dacă silueta voastră lasă mult de dorit și sunteți cam rotunjoară, acest tip de imprimeuri nu vă avantajează deloc și vor crea impresia că sunteți mai voluminoasă și mai în vârstă.
  • excesul de accesorii, mai ales dacă sunt de proastă calitate – seturile de cercei/brățari/inele, agrafele colorate, fundițele, cataramele pompoase, sunt de evitat,  dacă nu știți să stăpâniți combinarea lor.
  • anumite șaluri – e foarte ușor să greșești cu aceste obiecte vestimentare, deoarece există multe modele care vă pot face să arătați ca niște băbuțe.
  • mărimile nepotrivite – aici trebuie să vă ghidați după silueta pe care o aveți și după ce anume vreți să ascundeți, sau să puneți în valoare. Hainele prea strâmte vă pot face să arătați vulgare și disperate, iar cele prea largi – fără nicio formă.

Este foarte important ca, mai ales odată cu înaintarea în vârstă, să vă definiți foarte bine stilul, să știți ce trebuie să evidențiați și ce nu, ce culori vi se potrivesc, și ce anume vreți să transmiteți prin felul în care vă îmbrăcați. Dacă nu sunteți sigure ce să alegeți, inspirați-vă din reviste de specialitate, de pe internet, sau chiar apelați la ajutorul unui specialist!

 

V-ar putea interesa și:

Șase obiceiuri nocive care te îmbătrânesc înainte de vreme

Știați că anumite alimente vă pot îmbătrâni prematur?

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.