Timp Liber

7 lucruri sănătoase de făcut seara, înainte de culcare. Încearcă-le și tu!

Obiceiurile cu care ne umplem serile  pot să facă diferența atunci când vine vorba despre felul cum ne trezim și  simțim a doua zi. Iată. așadar, câteva activități pe care îți sugerăm să le încerci și tu:

  1. Fă o listă cu cele mai importante chestiuni pe care le ai de rezolvat în ziua următoare. Poți scrie acolo ce comisioane ai de făcut, ce treburi urgent ai de rezolvat, cu ce te vei îmbrăca, ce vei mânca la micul dejun sau la prânz… în fine, tot ce îți trece prin cap că te-ar putea să te organizezi mai bine și să fii mai puțin stresată în ziua următoare, când nu știi de ce să te apuci mai repede.
  2. Bea un ceai de plante. Acest obicei o să te ajute să alungi stresul de peste zi, să dormi mai bine și, nu în ultimul rând, îți va furniza câteva momente de liniște și plăcere.
  3. Citește câteva pagini dintr-o carte. Despre beneficiile pe care ni le aduce lectura am scris un întreg articol, pe care îl găsiți aici, așa că nu mai insistăm.
  4. Fă câteva minute de stretching. Pentru asta nu îți trebuie echipament special, nici un loc anume;  cert este că vei vedea cât de bine o să te simți după aceea.
  5. Îngrijește-ți pielea. Înainte de a te duce la culcare, oferă-i tenului tău câteva minute: curăță-l în profunzime, încearcă o exfoliere, sau o mască și hrănește-l apoi cu creme și uleiuri adecvate.  A doua zi dimineață o să fii recunoscătoare pentru asta!
  6. Culcă-te cât mai devreme. Nu mai este nevoie să o spunem: cu cât dormiți mai mult și mai bine, cu atât vă veți trezi cu o energie mai ridicată. Te sfătuim, așadar, să nu pierzi timp prețios pe rețelele de socializare, sau urmărind un film prost – mai bine dormi o oră în plus!
  7.  Pune telefonul pe modul „avion”. Cu alte cuvinte, taie toate notificările care ar putea să îți tulbure odihna în timpul nopții.

V-ar putea interesa și:

Ai mereu nevoie de prieteni ca să te simți cu adevărat bine? Psihologii spun că dependența de anturaj este nocivă

Încrederea în sine se învață. Află cum poți deveni cea mai bună versiune a ta

 

 

loading...
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.