Sănătate

7 metode prin care puteți scădea în mod natural nivelul trigliceridelor din organism

Înainte de a vorbi despre modalitățile naturale prin care putem scădea nivelul trigliceridelor, trebuie să precizăm, pentru cei care nu știu, că acestea sunt lipide sau grasimi care se deplasează în sânge și care pot fi stocate în țesutur.i. Trigliceridele sunt, practic, cea mai comună formă de grăsime din organism și o sursă importantă de energie pentru corpul uman.  Este foarte important, însă, ca nivelul acestor trigliceride să rămână normal, deoarece o valoare prea mare reprezintă un risc pentru apariția bolilor cardiovasculare și pentru accidentul vascular cerebral. Creșterea nivelului de trigliceride poate fi influențată de anumite afecțiuni, precum prediabetul, diabetul, bolile hepatice sau cele tiroidiene, dar și de stilul de viață.  În articolul de astăzi vă prezentăm câteva metode prin care puteți scădea nivelul trigliceridelor, mai ales dacă analizele voastre nu arată prea bine la acest capitol:

  1. Renunțați la carbohidrații rafinați. Supraalimentarea și în special consumul în exces a carbohidraților nesănătoși este una dintre principalele cauze ale creșterii nivelului trigliceridelor. Este foarte important să faceți alegeri alimentare sănătoase și să reduceți drastic pâinea albă, pastele din făină albă, prăjiturile și alte gustări pline de zahăr.
  2. Mișcați-vă mai mult. Una dintre modaitățile eficiente prin care puteți să scădeți nivelul trigliceridelor este să ardeți mai multe calorii prin exerciții fizice.  Conform studiilor științifice, o persoană adultă ar avea avea nevoie de cel puțin 150 de minute de sport/săptămână, pentru un nivel normal al trigliceridelor.
  3. Mai ușor cu alcoolul. Știm că multe persoane obișnuiesc să se relaxeze seara, după o zi încărcată, cu câteva pahare de alcool, dar aceste băuturi contribuie la creșterea tensiunii arteriale, a obezității, a riscului de diabet și, bineînțeles, a creșterii nivelului trigliceridelor.
  4. Consumați mai multe alimente bogate în fibre, deoarece acestea ajută la reducerea absorbției zahărului și grăsimilor în intestinul subțire.
  5. Evitați grăsimile nesănătoase. Pe lângă zahăr, acestea figurează pe lista principalilor vinovați pentru creșterea nivelului de trigliceride. În schimb, puteți consuma grăsimi sănătoase, pe  care le găsiți în somon, avocado, ulei de măsline, etc.
  6. Încercați să urmați dieta mediteraneeană (despre care găsiți aici toate informațiile de care aveți nevoie). Această dietă, a stabilit Organizația Mondială a Sănătății, este cea mai potrivită pentru reducerea nivelului de trigliceride și pentru persoanele cu probleme cardiace, în general.
  7. Străduiți-vă să ajungeți la o greutate normală. Dacă sunteți o persoană supraponderală, încercați să slăbiți, prin reducerea numărului de calorii consumate zilnic și prin mișcare fizică/o alimentație sănătoasă. Pierderea în greutate are, conform studiilor, un impact pozitiv și asupra scăderii nivelului trigliceridelor.

V-ar putea interesa și:

18 alimente care vă pot ajuta dacă aveți probleme cu colesterolul și suferiți de hipertensiune

Te simți epuizată mai tot timpul? Iată ce boli grave poate ascunde oboseala cronică

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.