Fitness

7 recomandări care vă pot ajuta, dacă v-ați propus să vă apucați de mișcare fizică

Niciun moment al anului nu este nepotrivit pentru a adopta un stil de viață sănătos. Iar acest lucru presupune, așa cum știți deja, o dietă atent supravegheată și mișcare fizică. Iată câteva „ponturi” care vă pot fi de folos în această călătorie:

  1. Atunci când vă decideți să vă apucați de mișcare, alegeți întotdeauna, mai ales până când sportul devine o rutină, acele exerciții care vă fac plăcere, chiar dacă nu au un grad prea mare de dificultate. Important este să începeți de undeva și să vă creați o obișnuință din a face foarte des mișcare fizică. Sportul nu trebuie să fie asociat cu suferința, el înseamnă sănătate și poate fi distractiv.
  2. Învățați să respirați corect: trageți adânc aer în piept, mențineți timp de 3-4 secunde, apoi expirați. Repetați în fiecare zi acest exercițiu, de cel puțin 10 ori.
  3. Scrieți lucruri care vă mă motivează pe bilețele și puneți-le la vedere: pe frigider, oglinda de la baie, monitorul computerului, etc. Cu siguranță, veți avea un impuls în plus să vă apucați de mișcare atunci când le vedeți!
  4. Cântăriți-vă cel mult o dată pe săptămână, ba chiar și mai rar de atât. Fluctuațiile de greutate înregistrate de la o zi la alta nu sunt concludente și nu fac altceva decât să vă afecteze negativ moralul.
  5. Răsplătiți-vă ori de câte ori ați făcut sport. Puneți într-un borcan 5 sau 10 lei pentru fiecare ședință de antrenament reușită, iar la sfârșitul lunii cumpărați-vă ceva drăguț din banii respectivi.
  6. Alungați, atât cât puteți, gândurile negative și înlocuiți-le cu cele pozitive. Nu alegeți să vedeți mereu jumătatea goală a paharului și încercați să gândiți constructiv, chiar dacă sunt multe lucruri care vă nemulțumesc în prezent, inclusiv felul în care arătați.
  7. Atitudinea este totul, așa că priviți sportul și mâncatul sănătos ca pe doza voastră zilnică de sănătate și bună dispoziție, nu ca pe o corvoadă.

V-ar putea interesa și:

Care sunt avantajele sportului pentru femei?

Pot femeile să-și dezvolte masa musculară după 40 de ani?

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.