Eveniment

8 martie ar trebui să fie și despre femeile abuzate, violate, traumatizate

8 martie nu ar trebui să fie doar despre ziua mamelor, a surorilor, a prietenelor sau a femeilor care dau sens vieților noastre. Această zi nu ar trebui să fie doar despre flori, bomboane și felicitări. 8 martie ar trebui să fie și despre femeile abuzate, violate, traumatizate sau care și-au pierdut viața în urma bătăilor. În România, una din trei femei spune că a fost supusă la violență psihologică, fizică sau sexuală de-a lungul vieții .

Violența în familie nu poate fi rezolvată doar dacă punem presiune pe autorități. Motivul este simplu: nu autoritățile sunt cele care au puterea să schimbe mentalități sau convingeri personale. Doar noi suntem cei care avem această putere.

Gândește-te un minut la femeile din viața ta. Despre câte dintre ele știi că sunt sau au fost victime ale violenței în familie? Apoi, întreabă-te de ce nu știi. 

Am pregătit un video cu un puternic impact emoțional, prin care vrem să scoatem această problemă din spatele ușilor închise la lumina zilei. Distribuie-l și tu, să ajungă la cât mai mulți oameni. Hai ca de acest 8 martie să schimbăm felul în care ne uităm la violența în familie.

Violența domestică nu are legătură cu cât câștigi, ce etnie ai sau cui te închini. Nici cu cea mai recentă școală absolvită. Indiferent dacă locuiești într-un apartament nou sau într-o locuință modestă, dacă ai un salariu peste medie sau îți ajung banii să trăiești doar de pe o lună pe alta, poți să ai un partener violent care te agresează fizic și emoțional. În 2017 au fost raportate la Poliție 20.283 de cazuri de violență domesticăaproape cât populația orașului Blaj. Și sunt doar cazurile despre care știm. Multe dintre situațiile de violență în familie nici măcar nu ajung la urechile polițiștilor.

Poate că te întrebi ce ai putea să faci în privința acestei probleme atât de greu de abordat. Semnele violenței asupra unei femei nu sunt discrete, chiar dacă agresiunea are loc în intimitatea unei case. Violența mereu lasă urme: un strigăt, un ochi vânăt, lacrimi și frică. Dacă vezi aceste semne în jurul tău, nu fi un martor tăcut! Distribuie și tu video-ul pentru ca prietenii tăi să-l vadă și să-l distribuie la rândul lor. Doar așa avem șansa să-l facem cât mai cunoscut și să contribuim la felul în care societatea noastră privește violența împotriva femeilor.

Material furnizat de Comunitatea declic.ro

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.