Timp Liber

9 motive pentru care primăvara este anotimpul nostru preferat

Primavara a sosit, iar noi o simțim deja prin toți porii! Este cel mai așteptat și probabil cel mai iubit anotimp, din următoarele motive:

  1. Mai mult soare. Și unele zile de iarnă sunt însorite, dar parcă primăvara simțim pe față o lumină specială, mai caldă și mai blândă, care ne face să zâmbim mai des și să ne gândim la haine ușoare și colorate.
  2. Temperaturi (aproape) perfecte. Nu e nici frig, dar nici caniculă, ba chiar am putea spune că primăvara ne dăruiește cele mai bune temperaturi pentru aventuri în aer liber.
  3. Zile mai lungi. Trebuie să recunoaștem că iarna, când soarele apunea atât de devreme, eram mai melancolici, ba poate chiar depresivi. Acum, putem profita de după-amiezele din ce în ce mai lungi, pentru plimbări, sau ieșiri în oraș.
  4. Flori pretutindeni. Orașele și împrejurimile lor încep să se coloreze și să se umple de mirosuri care ne bucură ochii și sufletul.
  5. Freamăt mai mare pe străzi. Iarna, când era frig și sumbru, parcă abia așteptam să ajungem acasă, în căldura căminului confortabil. Primăvara, însă, oamenii ies mai mult să se plimbe și sunt parcă mai zâmbitori și mai frumoși.
  6. Ciripit de păsărele. Este încă un semn că natura învie, iar trilurile vesele ne umplu și pe noi de speranță și optimism.
  7. Sport în aer liber. Haideți să recunoaștem: iarna ne oferea pretextul perfect să nu facem sport, dar acum parcă natura ne cheamă. Putem ieși să alergăm, putem merge în drumeții, sau putem să practicăm în parc antrenamentele noastre preferate.
  8. Curățenia de primăvară. În acest anotimp, totul pare să se trezească la viață, inclusiv dorința noastră de a face ordine în mediul în care trăim.  Iar trebăluitul prin casă sau prin curte nu mai pare o povară, ci, dimpotrivă, un prilej de relaxare.
  9. Sărbătorile de Paști. Acestea sunt o ocazie perfectă să petrecem timp prețios alături de cei dragi, să ne bucurăm de toate tradițiile și obiceiurile, să mâncăm ceva mai mult decât de obicei (și numai bunătățuri!) și să ne odihnim.

V-ar putea interesa și:

Ritualuri zilnice pentru buna ta dispoziție

Meditația – un obicei sănătos, care vă poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții

Loading...