Featured Sănătate

960 de cadre medicale au fost vaccinate anti-Covid-19. Cum arată adeverința care a primit-o fiecare persoană după imunizare

27 decembrie, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început și în România! În prima zi de imunizare s-au înregistrat în total 960 de cadre medicale care au primit leacul salvator. Cum arată adeverința de vaccinare pe care fiecare persoană o va primi după administrarea serului!

Prima zi de vaccinare în România: 920 de cadre medicale vaccinate!

Zi istorică pentru mai multe țări din Uniunea Europeană care a început vaccinare anti-Covid, astăzi, 27 decembrie. România se află printre statele care a început administrarea leacului salvator , iar oficial, prima persoana care a primit prima doză este Mihaela Anghel, o asistentă medicală din București.

„În prima fază vor putea fi vaccinate în judeţul Cluj peste 12.000 de persoane, iar în cea de-a doua, peste 100.000 de oameni, iar programarea se va putea face prin prin medicul de familie, pe internet sau telefonic la o linie specială”, a declarat Abrudean.

Întrebată dacă vrea să primească vaccinul, asistenta a spus că nu a stat prea mult pe gânduri și a acceptat imediat. După ce Mihaela Anghel a primit leacul salvator, a obținut și o adeverință ce îi servește drept dovadă.

Conform informațiilor oficiale ale Guvernului, toți cei care vor să fie vaccinați vor primi un certificat de vaccinare anti-Covid. Adeverința ar trebui să fie furnizată în mod electronic sau în scris, pentru a le permite medicilor să țină evidența între cele două vizite la centrul de vaccinare.

Prima zi de vaccinare anti-Covid în România!
Echipa de comunicare strategică a anunțat că numărul total de cadre medicale din 10 spitale din România este de 960 care au primit, duminică, prima doză de vaccin anti-coronavirus.

Campania de vaccinare a început la Cluj duminică, 27 decembrie. De când primul lot de 375 de doze de vaccinuri anti-Covid-19 a sosit la Cluj, în următoarele zile, aproape 100 de cadre medicale din spitalele clinice pentru boli infecțioase vor fi imunizate.

Curând după aceea, în jurul orei 9.30, a început campania de vaccinare la Cluj. Inițial, printre primii cinci oameni care urmează să fie vaccinați se numără dr. Violeta Briciu, director medical; dr. Vasile Morar, radiolog șef; dr. Mirela Flonta, medic șef al Laboratorului de analize medicale; dr. Iulia Trifu, radiolog; și Ioan Mureșan, manager de spital. În ultimul moment, sâmbătă seara, prefectul clujean Mircea Abrudean a anunțat că managerul Mureșan este înlocuit de medicul specialist IT, Diana Miclăuș.

Vaccinările se desfășoară la nivel național și duminica la ora 18:00, s-au înregistrat 960 de cadre medicale, care au primit prima doză de vaccin. Potrivit GCS, persoanele care au fost vaccinare nu au avut efecte secundare

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.