Food&Drinks

Acai, sau „fructul care plânge” – o bombă de antioxidanți, cu beneficii uimitoare pentru sănătate

Omul modern este influențat, fără doar și poate, de tot ce este la modă, indiferent că vorbim despre haine, telefoane mobile, decorațiuni interioare, sau… alimente. Cu siguranță că, în urmă cu câțiva ani, nu auzisem mare lucru despre fructul numit acai și despre beneficiile sale pentru sănătate. Iată, însă, că azi vom vorbi despre asta, mai ales că acai. numite și „fructele care plâng” au reprezentat timp de sute de ani principala hrană a brazilienilor din pădurile amazoniene. Acai sunt fructele unei specii de palmieri care cresc în acea zonă, iar băștinașii cred că încetinesc îmbătrânirea și protejează organismul împotriva bolilor. Studii recente au arătat că acai sunt mult mai bogate în antioxidanți decât citricele, merele, sau fructele de pădure. Ele mai conțin și vitamine, fibre alimentare, acizi grași Omega 3, Omega 6, Omega 9, potasiu și calciu.

Iată principalele beneficii pentru sănătate ale fructelor de acai:

  • oferă organismului o infuzie de energie și întărește sistemul imunitar.
  • luptă împotriva bolilor de inimă și a cancerului
  • reduc colesterolul rău din organism
  • sunt antibacteriene și antiinflamatoare
  • îmbunătățesc vederea
  • încetinesc procesul de îmbătrânire
  • ajută la pierderea kilogramelor în plus
  • stimulează digestia
  • induc un somn relaxant și liniștit

La noi, fructele de acai se găsesc cel mai adesea sub formă de pulbere, uscate, sau capsule,  în magazinele naturiste.  În Occident, este foarte la modă prepararea unei budinci de acai, care este servită apoi ornată cu fructe proaspete, diferite nuci și semințe de chia.

 

V-ar putea interesa și:

Ce sunt antioxidanții și care este rolul lor în organism

Intră în formă cu trei alimente bogate în antioxidanți: ceai verde, bere și ghimbir

loading...
----------------------
Loading...