Frumuseţe

Acneea, o problemă chinuitoare. Luptă împotriva ei cu ajutorul remediilor naturale

Frumusețea, acest concept spre care tindem cu toții, începe de la un ten curat și sănătos. Foarte multe persoane se confruntă însă cu o problemă inestetică și  sâcâitoare: coșurile!  În unele cazuri, acneea poate avea efecte grave asupra persoanei care suferă de această afecțiune: sentiment de rușine, respect de sine scăzut, până la depresie.  Acneea poate afecta atât femeile, cît și bărbații și poate să apară nu numai în perioada pubertății, ci și la maturitate, iar în cazul doamnelor, este mai prezentă în perioada de menopauză și pre-menopauză. Cauzele apariției acneei pot fi multiple:

  • predispoziția genetică
  • secreție crescută de sebum
  • dereglările hormonale
  • producția crescută și acumularea celulelor din stratul superficial al tegumentului, cu formarea de comedoane
  • folosirea necorespunzătoare a unor produse de igienă a pielii, care devin iritante.acnee-465x390

Iată câteva recomandări pentru persoanele care suferă de această afecțiune: trebuie să acordați tenului o atenție sporită, să-l curățați foarte bine dimineața și seara cu produse speciale. Evitați folosirea săpunului, care usucă pielea în exces și hidratați tenul cu o cremă aleasă special pentru această afecțiune.

Tratamentul acneei diferă de la persoană la persoana  și este influențat de cauzele care au dus la apariția ei. Înainte însă de a ajunge la antibiotice, retinoizi, sau alte medicamente recomandate de medicii dermatologi, puteți încerca și câteva remedii naturiste.

  1. Spălați-vă fața cu ceai de gălbenele, de mușețel sau urzică.
  2. Faceți un amestec din miere și scorțișoară, pe care îl aplicați pe zonele afectate și încercați să-l țineți peste noapte
  3. Aplicați local pe coșuri ulei de cuișoare, soluție din arbore de ceai și ulei de levănțică
  4. Aplicați pe coșuri zeamă de lămâie, usturoi pisat, zeamă de castravete sau suc de coriandru.
  5. Laptele de capră, amestecat cu nucșoară, este, de asemenea, eficient în combaterea acneei.

MASCA CU BERE ÎMPOTRIVA ACNEEI

Amestecați  într-un bol două linguri de ulei de măsline, o lingură de suc de lămâie, două linguri de miere și puțină bere. Aplicați  amestecul pe față și lasați-l să acționeze timp de 15-20 de minute. E bine de știut că drojdia de bere ucide bacteriile care provoacă acneea și reglează producția de sebum, iar berea vă hidratează pielea.acnee1

ACNEEA ȘI ALIMENTAȚIA

Specialiștii care au analizat această afecțiune sunt de părere că există o legătură clară  între apariția și evoluția acneei și alimentele pe care le consumăm.

De pildă, ca să combatem această afecțiune,  trebuie să consumăm multe fibre, deoarece acestea ajută la eliminarea toxinelor din organism și la curățarea colonului. Trebuie evitat în schimb consumul excesiv de grăsimi, de alune, de alimente prăjite și redus foarte mult consumul de sare. Trebuie exclus din alimentație consumul de dulciuri, băuturi acidulate, deoarece acestea ridică nivelul insulinei din sânge și amplifică nivelul hormonilor care provoacă acneea. Este indicat consumul de pește, ouă, cereale integrale și ciuperci.