Actual

Ai credit? Avem veşti bune! Noi modificări la ordonanţa privind amânarea ratelor

  • Cererile pentru amânarea ratelor pot fi depuse la maximum 45 de zile după apariţia actului normativ
  • Totodată, pot beneficia de prevederi şi cei care au întârzieri la plată, dacă achită restanţele

Ordonanţa privind amânarea ratelor bancare a suferit câteva modificări, una dintre acestea fiind că cererile pentru amânare pot fi depuse la maximum 45 de zile după apariţia actului normativ, a spus luni, la începutul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, citat de Mediafax.

„Sunt câteva clarificări care fuseseră omise. Am extins perioada în care se pot face aceste cereri. Permitem ca aceasta să fie la 45 de zile de la momentul când apare ordonanţa. Totodată, la creditele ipotecare nu se mai capitalizează dobânda”, a declarat Cîţu.

Totodată, acesta a precizat că se prelungeşte termenul până la care pot fi depuse solicitările de către persoanele fizice sau juridice. Noile prevederi vizează un termen de 45 de zile după apariţia ordonanţei.

În al treilea rând, li se dă posibilitatea şi celor cu restanţe să apeleze la această facilitate, a mai explicat Florin Cîţu. Condiţia este însă ca respectivele persoane sau firme să îşi aducă datoria la zi, înainte de a solicita această facilitate.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.