Stil

Ai o relație de prietenie toxică? Iată câteva semne după care poți să te ghidezi

Prietenii sunt,  probabil, alături de membrii familiei, cele mai importante persoane din viața noastră. Le dedicăm o parte din timpul nostru, le cerem sfatul, le facem anumite servicii;  tocmai de aceea, este foarte important să fie oameni de caracter, care ne vor cu adevărat binele și pentru care merită să facem unele sacrificii. Nimănui nu îi face bine să rămână într-o relație de prietenie toxică. Acesta este motivul pentru care ne-am gândit că ar fi bine să trecem în revistă câteva semne care ne-ar putea arăta că suntem într-o astfel de relație nepotrivită:

  1. Criticile constante. O persoană care ține neapărat să îți amintească doar deciziile proaste pe care le-ai luat, care te critică mereu, care aduce în discuție probleme în legătură cu care nu i-ai cerut opinia, este un fals prieten.
  2. Persoane care te storc de energie. Un prieten adevărat ar trebui să îți ofere momente de calitate. Dacă de cele mai multe ori te întorci acasă după o întâlnire în oraș obosit, stors de puteri, dominat de o stare neplăcută, înseamnă că acea persoană nu ți se potrivește și nu mai are niciun rost să o păstrezi în anturaj.
  3. Dacă ai o prietenă care îți reproșează mereu că ai preferat să faci altceva, sau să te întâlnești cu altcineva, în loc să îi dedici ei mai mult timp, înseamnă că nu te merită. Un prieten adevărat nu trebuie să îți pretindă exclusivitate, trebuie să fie pozitiv și înțelegător și, mai ales, să îți arate că se bucură pentru tine atunci când ți s-a întâmplat ceva bun.
  4. Atunci când simți că oferi mult mai mult decât primești. Dacă tu ai mereu inițiativa, asculți, dar nu ești niciodată ascultat, dăruiești, dar nu ți se oferă niciodată nimic în schimb, poate e timpul să te gândești mai bine dacă persoana respectivă e potrivită pentru tine.
  5. Când au două fețe. Știi oamenii ăia care îți zâmbesc în față, îți fac nenumărate complimente, iar apoi afli că te bărfesc cu orice ocazie? Ei bine, nu îți sunt prieteni adevărați!

Poate sună dur când spunem că trebuie să te îndepărtezi de persoanele nocive din jurul tău, dar nu este deloc așa. Nu uita că anturajul îți poate influența covârșitor starea de spirit, nivelul de energie și poate spune multe despre felul cum ești tu ca om.  Atunci când ești înconjurat de oameni care îți arată că te susțin, care cred în tine, care sunt dispuși să te ajute când ai nevoie, care îți oferă un timp de calitate, cu siguranță vei fi o persoană mai bună și mai fericită. Este foarte important să te înconjori de persoane de la care ai ceva de învățat, care îți sar mereu în ajutor (evident că și tu trebuie să le răsplătești cu aceeași monedă), cu care  simți că ai multe în comun. E mult mai bine să ai prieteni puțini și de calitate, decât un anturaj superficial. Stabilește-ți niște standarde atunci când îți alegi oamenii cu care te înconjori și nu te abate de la ele!

V-ar putea interesa și:

Cum arată o relație adevărată? 7 obiective pe care trebuie să le urmărești ca să ai o astfel de relație

Vrei să fii iubită și apreciată de cei din jurul tău? Află ce trebuie să faci pentru asta

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.