Stil

Albastru clasic – culoarea anului 2020, desemnată de Institutul Pantone, sugerează eleganță și stabilitate

Dacă în 2019, „living coral” a fost culoarea anului desemnată de Institutul Pantone, iată că nici în 2020 nu ne îndepărtăm prea mult de…  mări și oceane. Podiumurile de modă vor fi dominate de albastru clasic – o nuanță care emană siguranță și elegantă prin simplitatea ei.  Așadar, conform tradiției, odată ce Institutul Pantone anunță culoarea anului, toți creatorii de frumos, din domenii precum modă, design interior, artă, ș.a.m.d.  încep  un joc al imaginației, pentru a crea obiecte pe placul publicului larg. Albastru clasic este, în opinia celor de la prestigiosul institut, o culoare fără vârstă, care sugerează dorința noastră pentru o bază stabilă, pe care ulterior să putem construi.

Începând din 2000, Pantone determină  care va fi culoarea dominantă a fiecărui an, prin studierea tendinţelor în modă şi a produselor deja existente, precum și a celor care urmează să fie lansate pe piață. Așa cum spuneam, predicțiile oferite de Pantone  influenţează retailerii mondiali, precum şi designerii, care se adaptează standardelor.

Alături de acest tip de albastru, inspirat de culorile mările și oceanelor, nuanțele de verde vor fi și ele vedetele sezonului.

 

V-ar putea interesa și:

7 greșeli de stil care te pot face să arăți mai în vârstă

7 recomandări ca să arătați instant mai atrăgătoare

loading...
----------------------
Loading...