Sănătate Uncategorized

Alergie, sau răceală? Cum ne dăm seama de ce afecțiune suferim?

Având în vedere că simptomele celor două afecțiuni sunt foarte asemănătoare, am decis să venim în ajutorul vostru, ca să puteți stabili mai ușor ce anume v-a „lovit”,  pentru a putea alege tratamentul potrivit (asta, desigur, dacă nu sunteți genul acela de persoană care merge la medic de la primul strănut):

  1. Mâncărimea nasului = simptom caracteristic alergiilor.
  2. Simptome care nu se ameliorează în timp = alergie. În cazul răcelilor, de obicei inflamația dispare, sau măcar se ameliorează,  în aproximativ 3-5 zile de la debutul problemelor. În cazul alergiilor, aceste simptome pot dura atât timp cât sunteți aproape de sursa care le declanșează.
  3. Ochii vă lăcrimează aproape tot timpul = alergie.
  4. Febră = răceală. Este foarte adevărat că alergiile de primăvară poartă numele de „febra fînului”, dar acestea nu sunt însoțite, de obicei, de o creștere a temperaturii corpului. În schimb, atunci când contactați o infecție virală, organismul luptă pentru a ucide virusul, iar acest lucru duce la febră.
  5. Dacă e primăvară = de obicei, alergie. Deși ambele afecțiuni pot fi legate de un anumit sezon și putem răci la fel de bine și primăvara, totuși, acest anotimp dă startul, dacă putem spune așa, sezonului de alergii.
  6. Moștenire genetică = alergie. Dacă aveți cazuri de persoane care suferă de alergii printre membrii familiei, probabilitatea să suferiți și voi crește.
  7. Dureri musculare = răceală. Alergiile vizează, de obicei, căile respiratorii, pe când în cazul răcelilor se întâmplă frecvent să ne doară și anumiți mușchi.
  8. Durere în gât, tuse = răceală. Acestea sunt, probabil, cel mai clare simptome care vă pot indica că nu suferiți de o alergie.
  9. Roșeață pe piele = alergie. Dacă vă apar pete roșii pe față sau pe corp, care vă dau  și o senzație de mâncărime, atunci este foarte probabil să nu suferiți de vreo răceală.

V-ar putea interesa și:

Șapte obiceiuri aparent mărunte, dar care ne pot pune în pericol sănătatea

Soluţia pentru a învinge răceala într-o singură zi!

 

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.