Frumuseţe

Alertă pentru iubitoarele de machiaj! Ce trebuie aplicat mai întâi: fondul de ten, sau anticearcănul?

Fie că vă place să vă machiați în fiecare zi, fie că folosiți produsele de make-up doar la ocazii speciale, poate v-ați întrebat ce este bine să aplicați mai întâi: fondul de ten, sau anticearcănul, pentru a obține un rezultat cât mai natural și mai durabil? Ei bine, iată ce spun experții în domeniu:

  • e bine ca sub zona de sub ochi să nu aplicați și fond de ten și corector, sau anticearcăn, pentru că o veți încărca prea mult și veți accentua ridurile, sau liniile fine. Ideal ar fi să folosiți mai întâi produsul de atenuare a cearcănelor, apoi să aplicați fondul de ten pe restul feței, uniformizând totul cu un burețel bine umezit.  Tot specialișții spun că această ordine a aplicării produselor o să vă facă să folosiți mai puțin fond de ten, pentru că atunci când zona de sub ochi este luminoasă și odihnită, veți constata că nu mai aveți nevoie de atât de mult machiaj pe restul feței.
  • mulți experți în machiaj nu recomandă alegerea anticearcănului în nuanțe mult mai deschise decât culoarea pielii noastre, deoarece zona respectivă poate deveni ulterior cenușie. Ei sugerează că anticearcănul ar trebui ales într-o nuanță foarte apropiată de cea a pielii și astfel, se va face mai ușor trecerea  spre fondul de ten.
  • în cazul în care aveți cearcăne foarte pronunțate, atunci puteți folosi mai întâi un corector (acest produs este, de obicei, colorat în roz, piersiciu, sau galben) și abia apoi anticearcănul.
  • indiferent de tipul de ten pe care îl aveți (chiar dacă acesta este uscat!), speicialiștii recomandă ca, imediat după aplicarea anticearcănului, să îl fixați cu o pudră foarte fină, pentru a împiedica migrarea produsului în liniile fine și pentru a-i prelungi rezistența pe poarcursul zilei.

 

V-ar putea interesa și:

Nouă greșeli frecvente care ne îmbătrânesc prematur. Află dacă le faci și tu

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.