Featured Sănătate

Alexandru Rafila îl critică dur pe medicul din Statele Unite Ioan Alexie care îndeamnă oamenii să se trateze cu un medicament de uz veterinar

Profesorul Alexandru Rafila il critica dur pe medicul Ioan Alexie din Statele Unite pentru ca indeamna oamenii sa se trateze anti-COVID cu un medicament de uz veterinar. „Aveti o problema de etica”, i-a spus Rafila. Alexie sustine ca in Las Vegas se utilizeaza Ivermectina pentru anihilarea infectiei cu Covid-19, potrivit G4Media.ro.

„Eu ma mir de Alexie ca isi trateaza pacientii cu ivermectina. Am gasit documente ale Autoritatii de Reglementare a Medicamentului din SUA in care se spune clar ca acest medicament nu e recomandat pentru uz uman, si se arata si care sunt reactiile adverse (eruptie cutunata, diaree, dureri de stomac, umflarea fetei, parestezie, efecte neurologice, scaderea presiunii arteriale etc.) Prin urmare nu inteleg pozitia domnului Alexie. Daca trateaza un pacient pentru Covid cu ivermectina si pacientul moare, ce face in conditiile in care medicamentul nu este autorizat? In acest caz se poate discuta de malpraxis”, a spus Alexandru Rafila.

Ioan Alexie a intervenit spunand ca planul sau nu este sa schimbe legile si medicina in Romania, ci doar sa informeze despre eficacitatea medicamentului, in speranta ca autoritatile vor face demersuri pentru a-l utiliza.

„Nu fac asta pentru ca ma intereseaza sa vand medicamentul. De altfel este un produs foarte ieftin. Eu am vrut doar sa informez ca autoritatile care sunt responsabile sa aiba in vedere Ivermectina”, a declarat Alexie.

Alexandru Rafila:„Mesajul dumneavoastra ar trebui sa fie: Nu luati medicamentul, decat dupa ce este reglementat de autoritati (…) Consumarea acestui medicament poate avea consecinte grave, asta sa le spuneti oamenilor. Astazi oamenii va aud pe dumneavoastra ca acest medicament este bun si se duc in farmacii sa-l caute si sa-l cumpere, dar medicamentul nu poate fi cumparat si nici consumat. Deci aveti o problema de etica, pentru ca nu le puteti induce oamenilor informatii false”, i-a spus spus Rafila doctorului Alexie.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.