Actual

Alexandru Rafila: „ne apropiem la sfârșitul săptămânii viitoare de acea cifră de 14.000 de cazuri pe care am prognozat-o”

În câteva zile, România ar putea depăși 14.00 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2

Președintele Societății Române de Macrobiologie, profesorul Alexandru Rafila,  a declarat pentru DIGI24 că numărul de îmbolnăviri la care vom ajunge depinde de modul în care am respectat restricțiile in perioada sărbătorilor pascale.

Alexandru Rafila: „Eu cred că ne apropiem la sfârșitul săptămânii viitoare de acea cifră de 14.000 de cazuri pe care am prognozat-o. Poate fi depășită, pentru că zilele care urmează – mâine, poimâine, și zilele săptămânii următoare o să observăm dacă într-adevăr în perioada de Paște lumea a respectat măsurile. Dacă va exista o creștere rapidă înseamnă că oamenii le-au respectat mai puțin. Dacă rămânem la acest număr de 400 – 500 zilnic înseamnă că măsurile și-au atins efectul”.

Rafila a insistat încă o dată cât de important este ca oamenii să conștientizeze, după data de 15 mai, că trebuie să respecte distanțarea socială, purtatul măștilor în spații închise și igiena corespunzătoare.

Alexandru Rafila: „Dacă reușim să respectăm regulile, reluarea activității va fi făcută cu succes. Depinde foarte mult de comportamentul nostru, cred că fiecare suntem responsabili de succesul programului”.

loading...
----------------------
Loading...