Actual

Alexandru Rafila: „vaccinul antigripal ne va ajuta, în cazul reizbucnirii epidemiei de coronavirus”

Așa cum ați văzut într-un material anterior de pe  Doctor Quinn.ro , virologul francez Yves Godin afirma că sunt șanse foarte mari ca epidemia de coronavirus să reizbucnească la toamnă. Iar părerea lui este împărtășită, din păcate,  de tot mai mulți specialiști, printre care se numără și Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Rafila, citat de Agerpres,  susține că, dincolo de prevenirea gripei sezoniere, vaccinul antigripal va preveni și agravarea stării de sănătate a celor care se vor infecta cu coronavirus.  „Nu este o glumă, este o posibilitate și, din această cauză, cred că ar trebui să acționăm acum, nu să așteptăm să ajungem iar în situația în care numărul mare de îmbolnăviri de gripă generează un interes pentru vaccin, în momentul în care vaccinul nu mai este disponibil.”

În prezent, numeroși specialiști din întreaga lume lucrează la dezvoltarea unui vaccin special contra virusului  SARS-CoV-2, dar va trece mult timp până când acesta va putea fi produs în masă. Și asta, deoarece faza de testare pe oameni durează enorm, tocmai pentru că nimeni nu își asumă efectele secundare care ar putea apărea.

Totuși, renumitul Bill Gates, care finanțează prin fundația sa producerea unui astfel de vaccin, spune că acesta ar putea fi disponibil în câteva luni.

În condițiile în care rata de vaccinare a scăzut constant în ultimii ani în România, Alexandru Rafila estimează că, în contextul actual, oamenii își vor schimba percepția față de acest lucru și vor fi mult mai dispuși să se imunizeze. „Dacă va apărea un vaccin care să reușească să elimine infecția cu noul coronavirus ca amenințare la nivel global, cred, sunt convins că foarte multă lume își va schimba opinia referitoare la vaccinuri și oamenii vor fi mult mai deschiși să apeleze la acest serviciu clasic de sănătate publică.” – susține președintele Societății Române de Microbiologie.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.