Sănătate

Ameliorează afecțiunile digestive și te scapă de respirația neplăcută. Aflați ce plantă aduce numeroase beneficii pentru sănătate

Menta este denumirea generică pentru aproximativ 25-30 de specii de plante aromate, foarte răspândite în întreaga lume. În termeni populari, mai este cunoscută și sub numele de izmăPlantele pot fi consumate atât proaspete, cât și uscate și sunt deosebit de aromate, astfel că au devenit ingrediente populare în ceaiuri, băuturi alcoolice și diverse preparate culinare.  Dincolo de gustul ei răcoritor și pregnant, menta are și numeroase beneficii pentru  sănătate.

  1. Este bogată în nutrienți – conține fibre, vitamina A, fier, mangan și mulți antioxidanți.  Aceștia din urmă vă ajută să vă protejați corpul de deteriorarea celulelor provocată de radicalii liberi.
  1. Este recomandată în tratarea simptomelor asociate sindromului intestinului iritabil, o afecțiune frecventă a tractului digestiv, care se manifestă prin dureri de stomac, gaze, balonare, diaree sau constipație. Cercetările au demonstrat că administrarea uleiului de mentă ca tratament diminuează aceste efecte neplăcute.
  2. Ameliorează indigestia, care apare atunci când alimentele stau prea mult în stomac, înainte de a trece în restul tractului digestiv. Atât uleiul de mentă, cât și ceaiul din această plantă ameliorează această problemă.
  3. Îmbunătățește funcționarea creierului. Pentru asta, ar trebui să faceți cât mai des inhalații cu ulei de mentă, iar în timp veți observa că memoria voastră s-a îmbunătățit semnificativ.
  4. Ameliorează durerile de sân provocate de alăptare. Mamele care își hrănesc bebelușii în mod natural se confruntă adesea cu sfârcuri inflamate, iar acest lucru le provoacă dureri mari. Studiile au arătat că uleiul de mentă aplicat direct pe piele poate ajuta la ameliorarea acestor neplăceri.
  5. Ajută la tratarea gripelor și a răcelilor. Mentolul este un decongestionant nazal extrem de eficient, tocmai de aceea se regăsește în multe medicamente destinate tratării acestor afecțiuni.
  6. Poate masca o respirație urât mirositoare. Dacă știți că vă confruntați cu această problemă, atunci apelați la o gumă de mestecat mentolată, ori la o bomboană cu mentă. Eficient este și ceaiul de mentă, care are efecte antibacteriene.

Menta poate fi adăugată cu ușurință în dieta noastră zilnică – în ceaiuri, deserturi salate, sau chiar ca să aromatizăm apa pe care o bem.

 

V-ar putea interesa și:

“Aur” pentru piele, păr şi sănătate: Uleiul de Argan

Ridurile pot fi atenuate cu uleiuri esențiale. Soluţii mai economice financiar decât multe creme de față

 

Loading...