Evenimente

Anca Buzoianu, decanul Facultăţii de Medicină UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, a primit, miercuri seara, Premiul Excelenţa la Feminin

Anca Buzoianu, decanul Facultăţii de Medicină UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, a primit, miercuri seara, Premiul Excelenţa la Feminin în semn de recunoaştere şi preţuire pentru contribuţii deosebite la dezvoltarea învăţământului superior medical clujean. Distincţia a fost acordată în cadrul celei de-a cincea ediţii a Galei Excelenţei la Feminin, organizată de Asociaţia Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. Aceste premii aduc recunoaştere doamnelor care, prin activitatea lor profesională, contribuie la crearea unei comunităţi mai frumoase, an de an.

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan este cel care a înmânat Premiul de Excelenţă decanului Facultăţii de Medicină din Cluj. Acesta a avut doar cuvinte de laudă la adresa Ancăi Buzoianu, preşedinte fondator al Asociaţiei Decanilor Facultăţilor de Medicină din România.
„An de an, mii de studenţi străini sau născuţi în străinătate, ai căror părinţi au trăit şi au învăţat în România, din diverse ţări, vin să studeze Medicină la Cluj. (Anca Buzoianu, n.r.) reuşeşte să aducă un suflu nou în fiecare proiect în care se implică, determinarea şi responsabilitatea fiind valorile care primează. Astăzi, dintre toate facultăţile din România, Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca este un exemplu de succes al învăţământului şi cercetării româneşti, bucurându-se de cea mai înalta recunoaştere la nivel naţional. Un dascăl excelent, dar şi un manager de excepţie într-un domeniu în care avem nevoie de oameni valoroşi”, au fost vorbele prefectului în faţa audienţei numeroase.
Anca Buzoianu a mulţumit tuturor pentru distincţie, arătând că este onorată să primească această recunoaştere:
„De peste 140 de ani Facultatea de Medicină din Cluj stă în slujba sănătăţii clujenilor şi nu numai, formând zeci de generaţii de medici valoroşi şi dedicaţi profesiunii alese.
Misiunea pe care ne-am asumat-o este să aducem educaţia medicală clujeană la standarde internaţionale şi să creem un mediu prietenos pentru dezvoltarea tinerilor studenţi şi medici veniţi la Cluj de pretutindeni. Practic, urmărim viziunea pe care o îmbrăţişăm cu toţii, cea de oraş prietenos şi de smart city.
Ce mă inspiră cu adevărat în această seară este să văd în sală atât de multă forţă, ambiţie şi determinare. Să văd atât de multe femei!
Michelle Obama spunea că mediul pe care îl creăm pentru femei şi fete este o radiografie a societăţii în care trăim. Pentru asta, sunt mândră de voi şi mândră de Cluj! Împreună trebuie să continuăm să dezvoltăm în societate valori certe şi inalienabile, care să ne definească, precum altruismul şi educaţia.Va mulţumesc încă o dată pentru onoarea de a fi astăzi aici”.

CV pe scurt:
– Şeful disciplinei de Farmacologie, Toxicologie şi Farmacologie Clinică a Facultăţii de Medicină Cluj-Napoca.

– Conducător de doctorat în domeniul Medicină -10 doctorate susţinute, 10 doctoranzi în stagiu în prezent.

– Medic primar în specialităţile pediatrie şi farmacologie clinică.
– Decan al Facultăţii de Medicină din anul 2008.

– Preşedinte fondator al Asociaţiei Decanilor Facultăţilor de Medicină din România

Loading...