Actual

Anunțul care i-a îngrozit pe spanioli! Ce îi așteaptă în următoarele două săptămâni

Din păcate, în Spania situația rămâne în continuare destul de gravă, cel puțin în anumite regiuni ale țării, de aceea premierul Pedro Sanchez a anunțat că va extinde carantina pentru a cincea oară, de data aceasta până în data de 6 iunie.

Firește, anunțul nu a fost deloc pe placul spanioilor , care nu mai au răbdare să suporte măsurile dure încă două săptămâni. Premierul le-a cerut, însă, să fie răbdători și înțelegători, deoarece numai așa se va putea încetini răspândirea virusului, în condițiile în care în Spania încă apar zilnic sute de noi cazuri de îmbolnăviri.

Pedro Sanchez: „Măsurile impuse funcționează, iar carantina nu va dura o zi mai mult decât este necesar. Nimeni nu are dreptul să arunce ceea ce am obținut cu toții, împreună. Îmi cer scuze cetățenilor pentru orice greșeli comise, care au fost întotdeauna dictate de excepționalitatea situației. Dincolo de diferențele noastre de opinii, cu toții, a trebuit să lucrăm cot la cot. Cu toții am fost uniți de aceeași dorință: de a salva vieți.”

Spania a declarat  stare de urgență în 14 martie. La această oră, sunt permise adunările de până la 10 persoane, iar oamenii pot circula liber în provincia lor. În Insulele Canare şi Baleare, barurile, restaurantele şi magazinele sunt deschise la capacitate redusă. Totuşi, cele două mari oraşe, Madrid şi Barcelona, încă nu îndeplinesc criteriile pentru a intra în prima fază a relaxărilor. În Spania, numărul deceselor  a ajuns la 27.888, iar numărul persoanelor  infectate este de 279.524.

 

V-ar putea interesa și:

Coronavirus – punct și de la capăt? O întreagă regiune din China a fost pusă în carantină

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.