Food&Drinks

Apa cea de toate zilele – plină de beneficii pentru sănătate, dacă o beți… caldă

Știm deja că apa este esențială pentru supraviețuire și pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, mai știm că ar fi bine să bem cel puțin opt pahare de apă pe zi. Ce nu știe, însă, toată lumea, este faptul că apa caldă ne oferă anumite beneficii de care nu avem parte atunci când o bem rece:

  1. Ne ajută să slăbim. Apa caldă menține metabolismul activ, fapt pe care trebuie să ni-l dorim atunci când vrem să scăpăm de niște kilograme. În plus, apa caldă ne ajută să eliminăm țesutul adipos. Ideal este să ne începem fiecare dimineață cu un pahar mare de apă caldă,  băut pe stomacul gol.
  2. Ameliorează simptomele gripelor, răcelilor și afecțiunilor respiratorii. Apa caldă dizolvă și îndepărtează toate depunerile care apar în cazul răcelilor. De asemenea, ameliorează și durerile de gât.
  3. Diminuează intensitatea durerilor abdominale, provocate de menstruație.
  4. Este fenomenală când vine vorba de eliminarea toxinelor din organism. Atunci când bem apă caldă, temperatura corpului crește și eliminăm o mulțime de toxine prin transpirație.
  5. Întârzie îmbătrânirea celulelor și, implicit, a efectelor care se văd în primul rând pe pielea noastră – deshidratare, riduri, etc.
  6. Menține un păr sănătos, hidratat și îl ajută să crească mai repede. Apa caldă stimulează activitatea rădăcinii firului de păr.
  7. Îmbunătățește circulația sângelui și menține sănătatea sistemului nervos și muscular.

V-ar putea interesa și:

Este apa cu lămâie o băutură miraculoasă? Aflați părerile pro și contra

Vouă cum vă place să vă beți cafeaua? Iată cum puteți să-i îmbogățiți gustul!

Loading...